Hledal jsem hardware pro domaci lab/server - chci neco novyho (aby to chvili vydrzelo), pobezi na tom ESX (tj. rozumny x86 CPU s virtualizaci), staci jeden 2.5 disk+moznost M.2 SSD, idealne az 32GB RAM a HDMI vystup, musi to byt tichy a s nizkou spotrebou - zuzil jsem vyber na GIGABYTE BRIX BKi3HA-7100 vs Intel NUC 7i3BNH, oboji ma prakticky stejny parametry.
Nekdo nejaky prakticky zkusenosti? Pripadne jiny napady? HP MicroServer jsem dlouho zvazoval a nechci.
Dával jsem kdysi 10 kousků NUC s tuším Celerem N3000 jako prohlížeče internetu (v prostředí kde pracovní stroje jsou air-gapnutý, ale lidi potřebujou dohledávat informace na netu), s 8GB a SSDčkem. Bude to skoro 5 let, v 3letý záruce chcíply dva kusy na vadnou základní desku. Za oba vrátili peníze, náhrada Asrock BeeBox ve stejný konfiguraci, jen novějším CPU. Od té doby jsem o těch mašinách neslyšel, a to jedou 24/7/52.
Ještě o něco dřív jsem dával 10 kusů Shuttle s nějakým Pentiem a extra grafikou, pasivně chlazený s certifikací pro 24/7 provoz, taky 8GB a SSD, na dálkovou projekci (v podstatě odesílání obsahu monitoru po síti na vzdálenost, neumožňující rozumný přímý propojení HDMIčkem, mimo jiné proto že tam vedlo jen UTPčko a nešlo zatáhnout nic dalšího). V té době nic jako ChromeCast, Roku, a pod. nebylo, takže rozumně to šlo udělat jen takhle. Ty mašiny 24/7/52 jedou snad 10 let, ne-li víc. Vadná byla jedna, a to už z krabice.
Znám pár lidí, co na kancl práci mají Zotacy Nano (?) a bez problému, zajímavě vypadá i Lenovo ThinkCentre m710q Tiny (
https://www.alza.cz/search.htm?exps=lenovo+thinkcentre+m710q+tiny). Je trochu větší a VESA držák se kupuje extra, ale konstrukčně je prý hodně povedený.