Jj bude tam RAID, ale obnovovat se bude jen cca 100GB maximálně do 200GB. Víc tam ani na těch virtuálech není. Původně jsem myslel, že jsou tam dva sloty s PCIe 5, ale on je jen jeden!, ten druhý je 4kový... Takže budou asi dva 4kový, ještě nevím, zkušenost s tím nemám.
Že by tam případně byl jednu jednu noc výpadek nevadí. Jsou tam co hodinu zálohy, takže v případě obnovy RAIDu bych na jiné SSD natahal zálohy, abych měl jakous takous jistotu, že to druhý den pojede.
Tohle není Enterprise řešení s nutností 24/7.
Ty holky umí dát nohy na stůl, udělat si kafe, říct že mi to nejede, z Billy jim donesu Mon Chéri a budu se jen sarkasticky smát, že mi to nejde a budou moci jít domů. A když se zrovna budou řešit výplaty, natáhne se záloha na můj herní PC, který se od kanceláře nachází asi 3 minuty pěšky. A to už se tak jednou skutečně řešilo. Nikdo z nás se neptal, co si o tom místní diskutující myslí, jestli to je OK nebo ne. Bylo to funkční a bohužel si zároveň čichly k tomu, že to jede jako dělo. Proto se i tahle akce dělá.
Fakt mám ten luxus, že to nehoří zas až tak moc
a takový hovado, abych tam neměl zálohu na jiný lokalitě a ještě jednu offline nejsem. Sice jsme malý a já obyč ajtík, co některým místním pracujícím v Enterprisu nesahá ani po kotníky. Jindy i měním žárovky a řeším zaseklé zámky a objednávám i papíry, taková ta KPV, ale jsem spoko. Navíc všechno fuguje, navzdory názorům, že by nemělo a asi by jsme to rovnou měli zabalit
Závěrem jen podotknu, že hořím vzrušením, až konečně zkusím o víkendu nahodit na test jednu databázi do toho linuxu, vašim názorům, že to nejde navzdory.