MikroTik s MA5671A a pomalý přenos dat

MikroTik s MA5671A a pomalý přenos dat
« kdy: 31. 12. 2025, 22:03:07 »
Ahoj ve spolek a případně dobře vkročte do nového roku.
Mám rb23011 a v SFP onu MA5671A. Nějak to funguje, musel jsem vypnout hlídání teploty, protože to občas (asi každých pár minut) hlásí blbiny (nejen teplota a mám pocit, že se posune v komunikaci pár bajtů a tím se vše přepíše na nesmyslné hodnoty).
Nicméně nejdivnější je, že si vykomunikoval 1Gbps, poskytovateli funguje 1Gbps (na jeho Huawei onu), ale mě to s MA5671A jede jen cca 200Mbps pro stahování a necelých 300Mbps pro odesílání.
Potýkáte se někdo s podobným chováním s MA5671A na Mikortiku?
Nebo vám to funguje jak po másle? Zkoušel jsem ještě další MA5671A modul a chová se naprosto stejně.
Díky

Re:MikroTik s MA5671A a pomalý přenos dat
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 00:55:15 »
Co je to za ISP? Pouziva PPPoE?

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 09:08:27 »
Zdravím,
ta rychlost je odpovídající, víc z toho zařízení v režimu routingu nedostanete, nemá na to.
Viz https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM sekce ethernet test results
Ahoj ve spolek a případně dobře vkročte do nového roku.
Mám rb23011 a v SFP onu MA5671A. Nějak to funguje, musel jsem vypnout hlídání teploty, protože to občas (asi každých pár minut) hlásí blbiny (nejen teplota a mám pocit, že se posune v komunikaci pár bajtů a tím se vše přepíše na nesmyslné hodnoty).
Nicméně nejdivnější je, že si vykomunikoval 1Gbps, poskytovateli funguje 1Gbps (na jeho Huawei onu), ale mě to s MA5671A jede jen cca 200Mbps pro stahování a necelých 300Mbps pro odesílání.
Potýkáte se někdo s podobným chováním s MA5671A na Mikortiku?
Nebo vám to funguje jak po másle? Zkoušel jsem ještě další MA5671A modul a chová se naprosto stejně.
Díky

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 14:07:08 »
Vždyť tam je rychlost pro 1518b pakety a 25 pravidel přes 1Gbps ..

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 17:14:16 »
Fasttrack máš nastavený? https://help.mikrotik.com/docs/spaces/ROS/pages/328227/Packet+Flow+in+RouterOS#:~:text=router%2E-,FastTrack

Když ve Winboxu otevřeš IP -> Settings, tak je tam dole vidět stav Fast Path a Fasttrack. Fast Path tě zajímá, když ten Mikrotik čistě routuje, Fasttrack tě zajímá, když ten Mikrotik NATuje. Jsou to techniky díky kterým jdou packety mnohem kratší cestou v network stacku a tak to má razantní vliv na výkon.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 17:55:57 »
Zkus změnit na rozhraních queue z "hardware-only" na "ethernet-default".