Me tedy posledni mesice dost odradilo navstevovat Root kvuli tem off topic prispevkum ve foru - jenom stezovaci resici svoji neschopnost se uplatnit na trhu, neumi vubec nic ale chteji statisice, dotazy na mac, dotazy na windows, chybi tomu uplne nejake konstruktivni a technicke temata.
Tak na odborné téma musí být odborný dotaz. Kdysi, když jsem byl ještě větší začátečník, než jsem teď, jsem se ptával (a pokud se budu věnovat nějakým pro mě složitějším věcem, tak zase možná budu), ale zatím je pro mě efektivnější vyčíst věci buď v dokumentaci nebo zlepšovat svou schopnost v UTFDuckduckgo.com. Navíc spousta věcí je už tak nějak na nejrůznějších fórech popsaná.
Osobně mi diskuse vyhovuje. Tohle je jedno z mála svobodných fór, které existují, jakkoliv je zde určitá nevýhoda nutnosti tolerance trolingu. Fórum, kde bych se musel registrovat nebo dokonce nedej Bože někam posílat občanku, řešit Open ID apod., bych ani nenavštívil. Ostatně jakmile někdo zavede něco v tom stylu, sníží se diverzita diskutujících, diskuse ztratí svoji kvalitu a začne se to blížit tomu, co je pod články na Novinky.cz.
Jinak od napsání "odborného" dotazu mě nic neodrazuje. Jeden bych sem mohl klidně hned poslat, protože mám něco rozdělané na stole, ale to je spíše námět na tutoriál pro totální začátečníky. To by neměl být problém najít jinde, přinejhorším někde v dokumentaci.