Důvěřovali byste bance, která používá Google Apps (G suite)?

jeniceek

Re:Důvěřovali byste bance, která používá Google Apps (G suite)?
« Odpověď #15 kdy: 17. 06. 2018, 16:47:42 »
výsledek příkazu "dig MX csas.cz" je ten, že na servery Google směřuje veškerá příchozí pošta:
Kód: [Vybrat]
ANSWER SECTION:
csas.cz.                3600    IN      MX      1 aspmx.l.google.com.
csas.cz.                3600    IN      MX      5 alt1.aspmx.l.google.com.
csas.cz.                3600    IN      MX      10 alt4.aspmx.l.google.com.
csas.cz.                3600    IN      MX      10 alt3.aspmx.l.google.com.
csas.cz.                3600    IN      MX      5 alt2.aspmx.l.google.com.

Takže to o těch sedmero firewallech bude pohádka, resp. lze část pošty sypat následně jinam, ale vždy to projde Googlem.
Obecně mi to bude celkem jedno, ať jsou raději u Googlu než u špatně zabezpečeného vlastního Exchange a je třeba si položit otázku - Co jsem kdy s bankou řešil po e-mailu tak důležitého? Na většinu důležitých věcí musím buď do IB nebo na pobočku.

qwertz

« Odpověď #16 kdy: 17. 06. 2018, 16:55:58 »
A všechny adresy samozřejmě sídlí v USA. Jedna otázka je, co řešíte s bankou emailem, druhá pak co řeší interně v rámci google banka. Děsivé je spíš to, že pro pár drobných klidně udělají striptíz před US agenturami nebo dokonce konkurencí. Interní informace banky josu jistě velmi žádané zboží.

« Odpověď #17 kdy: 17. 06. 2018, 18:15:21 »
A všechny adresy samozřejmě sídlí v USA.
Jo. Ping z Prahy na aspmx.l.google.com je pod 20 ms. Asi slušnej oddíl. To bude tou spoluprací s NSA, nemusej pak dodržovat ani fyzikální zákony.

« Odpověď #18 kdy: 17. 06. 2018, 18:17:31 »
Podle kvalifikovaných odhadů neměcké firmy přicházejí ročně o miliardy následkem průsmeslové špionáže ze strany NSA.
To jsou kvalifikované odhady koho?

Bez ohledu na to, zda Google spolupracuje aktivně nebo pasivně, existuje snad ještě někdo, kdo tomu nevěří?
Já. Mně totiž nezajímá, kolikrát kdo danou věc opakuje, ale jaké pro ni má důkazy.

horiz

« Odpověď #19 kdy: 17. 06. 2018, 18:33:45 »
Google je podrazacka slunickarska spolecnost, ktera se zivi shromazdovanim dat o lidech. Jen blazen by veril bance, ktera si necemu tak podlemu outsourcovala IT.

« Odpověď #20 kdy: 17. 06. 2018, 18:46:17 »
Google je podrazacka slunickarska spolecnost, ktera se zivi shromazdovanim dat o lidech. Jen blazen by veril bance, ktera si necemu tak podlemu outsourcovala IT.

Vidím, že sluníčkář se stal takovou pěknou univerzální nadávkou bez obsahu.
Tak snad si to nezkazí nějakou pěknou zbrojní zakázkou, to by byla škoda ;-)

« Odpověď #21 kdy: 17. 06. 2018, 18:51:09 »
by me zajimalo jaka citliva ci zajimava data si nekdo z vas nekdy s bankou mailoval.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

horiz

« Odpověď #22 kdy: 17. 06. 2018, 19:30:02 »
by me zajimalo jaka citliva ci zajimava data si nekdo z vas nekdy s bankou mailoval.

Banky poskytuji financovani ruznym podnikum a maji o nich spoustu zajimavych dat. Nevim, jak presne fnguje seznam, ale na jejich miste bych svoje data u googlu videl asi dost nerad.

horiz

« Odpověď #23 kdy: 17. 06. 2018, 19:33:07 »
Vidím, že sluníčkář se stal takovou pěknou univerzální nadávkou bez obsahu.
Tak snad si to nezkazí nějakou pěknou zbrojní zakázkou, to by byla škoda ;-)
Proc bez obsahu? Slunickar je prolhany pokrytecky parazit jednajici bez sebemensiho ohledu na svoje sousedy.

qwertz

« Odpověď #24 kdy: 17. 06. 2018, 19:48:29 »
To jsou kvalifikované odhady koho?

Já. Mně totiž nezajímá, kolikrát kdo danou věc opakuje, ale jaké pro ni má důkazy.

Mě zase nezajímá, co si o tom myslíte vy.

BTW jaké důkazy byste chtěl? Seznam sledování na webu NSA?  ťíká se tomu špionáž víme? ;D

Tady se dá bavit pouze o míře pravděpodobnosti, žádný důkaz nikdy nedostanete. A pokud jsou všechny informace od wikileaks, přes Snowdena, až po snadno ověřitelné reakce v politiků v Evropě i USA včetně jednání v kongresu a omluvy Obamy Merkelové idícií k tomu, abyste si myslel, že špionáž neprobíhala a neprobíhá, pak bych asi doporučil konzultaci s Dr. Chocholouškem.

« Odpověď #25 kdy: 17. 06. 2018, 20:12:35 »
BTW jaké důkazy byste chtěl? Seznam sledování na webu NSA?  ťíká se tomu špionáž víme? ;D

Tady se dá bavit pouze o míře pravděpodobnosti, žádný důkaz nikdy nedostanete. A pokud jsou všechny informace od wikileaks, přes Snowdena, až po snadno ověřitelné reakce v politiků v Evropě i USA včetně jednání v kongresu a omluvy Obamy Merkelové idícií k tomu, abyste si myslel, že špionáž neprobíhala a neprobíhá, pak bych asi doporučil konzultaci s Dr. Chocholouškem.
Když nepotřebujete žádné důkazy, tak klidně můžu tvrdit, že špionáž NSA je v pohodě, protože kdyby měli servery v ČR, dostane se k datům BIS, která má mnohem lepší špionáž, a ta to přes Zemana předá Číně. A jsem zvědav, jak tedy chcete rozhodnout, kdo je horší, zda NSA nebo BIS, když vás důkazy nezajímají.

qwertz

« Odpověď #26 kdy: 17. 06. 2018, 20:30:46 »
To je otázka přístupu. Normální člověk, když u něj zvoní soused s tím, že dům hoří, pro jistotu opustí budovu. Vy počkáte, až vám oheň bude olizovat vstupní dvěře, protože čekáte na důkaz. O vhodnosti postupu, nechť se rozhodne každý soudruh sám.

Mě postačí pracovat s dostupnými kusými informacemi, příslušnou legislativou v jednotlivých zemích a vyhodnotit si pravděpodobnosti.

« Odpověď #27 kdy: 17. 06. 2018, 20:45:09 »
To je otázka přístupu. Normální člověk, když u něj zvoní soused s tím, že dům hoří, pro jistotu opustí budovu. Vy počkáte, až vám oheň bude olizovat vstupní dvěře, protože čekáte na důkaz. O vhodnosti postupu, nechť se rozhodne každý soudruh sám.

Mě postačí pracovat s dostupnými kusými informacemi, příslušnou legislativou v jednotlivých zemích a vyhodnotit si pravděpodobnosti.
Ano, je to otázka přístupu. Já mám větší fantazii, takže si dovedu představit, že když si někdo vymýšlí o hořícím baráku, může si úplně stejně někdo vymýšlet o zemětřesení, povodni nebo náletu, a pak žádný vhodný postup neexistuje, protože obrana před jedním je zároveň zvýšení rizika v jiném případě. A ještě horší je, že se můžete kvůli smyšlenému náletu schovávat ve sklepě a utopíte se kvůli reálné povodni.

« Odpověď #28 kdy: 17. 06. 2018, 20:45:43 »

Banky poskytuji financovani ruznym podnikum a maji o nich spoustu zajimavych dat. Nevim, jak presne fnguje seznam, ale na jejich miste bych svoje data u googlu videl asi dost nerad.
aha, takze maily pres google moc vadi, ale EET potazmo celej financak v rukou Burese nikoliv? a neodpovedel jsi na mou otazku: co tak zajimavyho si kdo s bankou mailuje?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

qwertz

« Odpověď #29 kdy: 17. 06. 2018, 20:55:48 »
Ano, je to otázka přístupu. Já mám větší fantazii, takže si dovedu představit, že když si někdo vymýšlí o hořícím baráku...

Aha... a už si někdo vymýšlel o hořícím baráku (když využijeme tuto analogii) ?

Kauza sledování a NSA je zatím podle ověřitelných informací o tom, že za prvé americká legislativa je v tomto skutečně velmi benevolentní a za druhé sledování bylo tak masivní, že i tato benevolentní legislativa byla v obrovském rozsahu porušována (např. sledováním vlastních občanů). A to jsou informace, které jsme se přímo dozvěděli. Realita nebude příjemnější ale jedině horší.

Jinými slovy ano soused vám možná kecal, že hoří sklep v momentě, kdy už hořela polovina domu.