To je dotaz typu "Lidi, poraďte mi, jestli mám topit hnědým nebo černým uhlím" nebo "Jsou lepší nektarinky nebo broskve?". Já jsem si u obojího vybral, Ty by sis možná vybral něco jiného. Ani jedno by nebylo špatně.
C++ je jeden z nejkomplexnějších jazyků, které jsou "mainstream". Java je přeci jen jednodušší, i když taky má "ostré hrany". Jestli jsi na střední, je celkem jedno, co si vybereš - jde tu spíš o tom, jaké prostředí je Ti bližší.
Máš raději programy, které běží přímo nad operačním systémem a mohou si snadno sáhnout na železo? Chceš aby Ti nikdo nekecal jak si urovnáváš data v paměti? Chceš mít volnou ruku v tom tu a tam udělat nějakou prasečinku a tím zrychlit běh svých programů?
Pak zvol C++!
Máš raději prostředí, které Ti poskytne všechno možné, které má knihovny téměř na všechno a při tom nemusíš řešit noční můry jako nekompatibilní ABI různých kompilátorů nebo ruční kompilaci závislostí? Nechceš zbytečně řešit těžko dohledatelné "memory leaky" (= zapomenutá / ztracená data v paměti), prostě ať se o to postará někdo jiný, já jsem tu od programování? Nechceš se zbytečně strachovat, kdy Tě zase jazyk vyliská s naprosto nepochopitelnými a nečitelnými hláškami kompilátoru?
Pak zvol Javu!
V dnešní době také neplatí, že OOP = Java nebo OOP = C++. Objektově orientované programování se naučíš klidně v Object Pascalu nebo Pythonu, je to celkem jedno.
A jinak jestli myslíš brněnský FIT VUT, tak se začni drtit C. Budeš ho v prváku potřebovat (Základy programování), jestli se něco nezměnilo. Jestli chceš jít rovnou na magisterské studium FITu a neumíš programovat (tam je prý celkem jedno, v jakém jazyku projekty děláš - většinou si můžeš vybrat; sice mám tu informaci z první ruky, ale osobně jsem to nezažil, tak to ber s rezervou), bohužel Ti musím s lítostí oznámit, že jsi zbytečně vyhodil peníze za přihlášku.