Silniční radar ruší spojení telefonu s autem (Kly u Mělníka)

Mám telefon spárovaný přes bluetooth s autem. Používám to na Android Auto, písničky a podobně. Pokaždé, když jedu přes obec Kly (u Mělníka někde směrem na Prahu), přesněji řečeno na souřadnicích tady (50.308N, 14.515E), tak se spojení přeruší. Znova se spojí až tak po 100 metrech.

Nikde jinde se mi to nerozpojuje. Rozpojuje se minimálně ještě jiný telefon. A minimálně ještě jedno další auto. Rozpojí se pokaždé bez výjimky, už minimálně několik měsíců. Otázky:

• Jak je to možné? Čím to může být? Je tam nějaká rušička?
  • Proč zrovna tam? Je tam silniční radar (měří rychlost), ale ten bývá na spoustě dalších místech a nic se mi nerozpojuje. Včetně na dalším místě o kousek dál ve stejné obci – tam je to v pohodě. To místo je jinak celkem nezajímavé, je to celkem řídká vesnice, víceméně mezi poli.
  • Je to legální?
  • Není to nějak nebezpečné? :)

Díky za každý názor.

Já tam žádný radar nevidím, pouze úsekové měření pomocí kamerového systému. Na sloupě jsou WiFi antény a stejně tak jsou na domě vedle.

No, to je spíše pravděpodobné, že rušičku tam umístil někdo, kdo tudy často ve spěchu projíždí, takže zaruší komunikaci toho bazmeku a vyhne se tak pokutám.