Je spousta věcí v životě, které žádnými argumenty podložit nemůžeš a stejně tak nejsou žádnými argumenty vyvratitelné.
Na tom něco je. Ale tim spíš si myslim, že je tu to riziko fanatismu. Že tedy když to nejde argumenty, tak to pujde silou. Přece jen lidi maj často tendenci svůj názor nebo životní postoj prosazovat. Aspoň mi to tak připadá teda no.
Zrovna s tim náboženstvím mi to právě zkazili rodiče. Tím, jak to do mě hustili, ve mě vytvořili jakýsi blok. Přitom dneska vidím, že spousta věcí z křesťanství mě oslovuje. Ale měl by k tomu člověk asi dospět.
Prostě vyrobit stroj, který může ovládat v podstatě kde kdo bez jakýchkoliv znalostí, protože každý člověk je nahraditelný. Důsledkem toho bude hromadné propouštění a snižování platů. Prostě klasika.
Troufám si tvrdit, že čim méně lidí v dělnických profesích, tim více jich je v kancelářích. Dělníci maj často i nižší plat než lehkoživky. Ale nemusí to být nutně pravidlem.
Takže je otázka, jestli se ta automatizace vlastně vyplatí.
A nejvíc mě dostává, když do spočítané produktivity se nezapočítávaji právě náklady na "lehkoživky" (tento výraz berte prosím s rezervou). Alespoň v našem podniku to tak je. Ti jsou prostě bokem, jakoby z jiných peněz, prej.