Zrusili a dali o tom dostatecne predem vedet,...
Jenze to byla defakto hracka, pokud se budem bavit o realnych aplikacich, tak rozhodne za mesic, 3 ani 6 nic nikam nezmigrujes, protoze jen uzavrit porebny dohody o tom, ze se neco bude delat ti potrva 2-3 roky.
vzhledem k tomu, ze cloud (a ruzne virtualizace, containery atd..) berou smrtelne vazne nejvetsi hraci:...
Jo, voni to berou tak vazne, ze ti narovinu reknou, ze je to spis nahrani a pouzivat se to neda. Vis jak trebas google otevre lokalni dokument? No nijak, neumi to. A neumi to ani M$ ... bez instalace normalnich office. A to se bavime o kravinkach na hrani, protoze office nikoho nezajima. Nebo co jako myslis, bude ti nejakej "cmoud" administrovat tvoje ucetnicvi? lol. Bude ti resit vsemozny importy a exporty od/k partnerum? A co teprv takovej cloudovej CAD ... nebo muze cmoud ridit trebas vyrobni linku, to by taky urcite fungovalo moc dobre ...
Jasne, az budu zprovoznovat AAA gamesku, tak si klidne na mesic nebo dva calnu nejakej vykon ... trebas aws, azure ... to je fuk. Nebudu pak za debila kterymu to mesic nefunguje, protoze neumi obslouzit mega zajemcu. A po mesici to vypnu, protoze mi uz bude bohate stacit rack v prasecim chlivku, kterym tam topim cunikovi. Porad ale budu potrebovat mrte adminu, kery mi budou administrovat tu appku. To mi jaksi v tom cmoudu nikdo neudela vime?
- GMail/Apps je jasna volba. Zrusi to? Tak pujdem do Oppice 365. Zrusi to? Mozna ...
Jasne, a az to budes delat behem roku potreti, a pokazdy si na to nekoho najmes (protoze adminy prece nepotrebujes), tak to to bude stat tolik, jako provoz na vlastnim behem 10 let.
Btw, myslíte, že lidi jsou úplně blbí a že si to neumí spočítat?
To si ani nemusi myslet, to je vseobecne dokazano a plati to o 99% managoru. Vubec netusej co kolik stoji, ale bude se to platit z jiny kolonky. Chces zcela konkretni priklad? CEZ vyhodil vlastni ITky a najal si tusim Autokont. Managor si vyplatil premie, protoze usetril na mzdach. Co na tom, ze platej 10x vic za 100x horsi sluzbu (vymena klavesnice ... 14 dnu).
Jo, tresnicka ... doporucuju vsem si zridit cmoudovej mail u M$ ... aspon vase maily uz nikdy nikomu nedorazej. V M$ totiz nedokazou pochopit ani neco tak primitivniho jako to RFC co se tyce mailu.