Pořád čtu samé nadávky na Unity, jaká je to sra..., ale nikde jsem ještě neviděl rozumný argument. Co přesně vám vadí?
Global menu jde vypnout. Osobně jsem si na něj zvyknul a nemám s ním problém, při maximalizaci to společně s odstraněním dekorace okna ušetří pár pixelů na výšku a to se hodí.
Indikátory? Ze začátku asi problém, ale dneska už jde najít plno užitečných indikátorů, takže se to vyrovná apletům. Navíc jde povolit původní ikonky (třeba pro Skype). Co mi trochu vadí je nemožnost jednoduše upravit jejich pořadí.
Messaging menu jde vypnout, mě se opět líbí to, že můžu vše mít pod jendou ikonkou, tady nejde o úsporu místa, spíš o přehlednost.
Alt+Tab normálně funguje, plochy také. Nemám taskbar, místo toho je panel ikon, který je natvrdo vlevo. Zvyknul jsem si, u současných širokoúhlých monitorů je to nakonec i lepší. Co je výborné a jinde to není je přepínání programů pomocí Super+číslo.
Lens? Používám ten defaultní ke spuštění aplikací, nebo nalezení souborů. Doinstaloval jsem si i nějaké další, ale skoro je nepoužívám. Pořád je tu možnost využít Alt+F2.
HUD - podle mě ptákovina, vypnul jsem.
Jiná věc je stabilita apod. ale to se lepší, používám LTS a nestalo se mi, že by to spadlo nebo dělalo nějaké nepřístojnosti.