Tuto kravinu ste si vymyslel len pre kontext tohoto vlakna, vsak. Akoze stotiny v mene a stotiny v sadzbe nam daju desat tisiciny a tym sa vyhneme problemu so zaokruhlovanim. To ze aktualne vam na sadzbu stacia stotiny nie je vypalene do kremiku, vy mentalny atlet. Pozrite si ako vypadaju sadzby v EU, nie len v sucastnosti ale aj historicky a skuste sa zamysliet(oxymoron?) nad moznostami ako budu vyzerat v buducnosti. A uz vobec to neriesi skutocnost ze nie vsetky meny su delene na stotiny.
Je vtipné, že ve svém komentáři řešíte nesmysly, o kterých já jsem vůbec nepsal, prošpikujete to nadávkami – abyste na závěr v poslední větě slavnostně dospěl k tomu, co jsem psal já – totiž že některé měny se nedělí na setiny, ale na desetiny, tisíciny nebo se nedělí vůbec. Tak aspoň že jste to nakonec pochopil.
Mal by ste mysliet na to ze to ako sa pocita DPH je vypalena v hlavach uctovnikov a hlavne danovakov. A ti pouzivaju kalkulacky ktore by default zaokruhluju na 2 desatinne miesta v kazdom kroku. A spravnost vydaneho danoveho dokladu posudi danovak na zaklade tej kalkulacky.
Nechápu, proč pořád dokola opakujete něco, na co už tady několikrát zazněl protipříklad. Spočítejte si na té vaší kalkulačce, kolik by vydělal Amazon na S3, kdyby v každém kroku zaokrouhloval na 2 desetinná místa. A když už jste pochopil, že některé měny se dělí na tisíciny, zamyslete se nad tím, co by se dělo, kdyby tam počítali se zaokrouhlováním na dvě desetinná místa v každém kroku.