Zdá se, že to kompiluješ proti jiné verzi než původní autor, ...
Na Wiki
https://github.com/tbsdtv/linux_media/wiki sa píše "support kernel version from v4.19-6.14". To zjavne neplatí. Aj na tom Kubuntu mi to s pôvodným kernelom neišlo (to bol tuším 6.8 ) a rozbehlo sa až keď som dal HWE kernel (6.14).
"Prerequisites, Build errors and Rebuilding" som si samozrejme už prešiel, nevidím tam nič pre mňa relevantné.
Okrem skriptu
install.sh obsahuje projekt
media_build aj skript
build, kde je vetva pre Raspberry, tak verím, že sa nepokúšam o niečo celkom neadekvátne. (Ako som už písal, RPi4 - no problem.)
Súčasťou balíčka linux-headers je aj súbor
Module.symvers. Projekt media_build si ale vyrába vlastný
Module.symvers s inými adresami (alebo čo znamenajú tie hexa čísla).
# journalctl -b | grep 'Unknown symbol' | head -n 1
sep 07 17:34:51 rpi5 kernel: pisp_be: Unknown symbol vb2_queue_init (err -22)
# grep -F vb2_queue_init `find / -name Module.symvers 2>/dev/null`
/usr/local/src/tbs/media_build/v4l/Module.symvers:0xe422420c vb2_queue_init_name /usr/local/src/tbs/media_build/v4l/videobuf2-v4l2 EXPORT_SYMBOL_GPL
/usr/local/src/tbs/media_build/v4l/Module.symvers:0x9adb93ef vb2_queue_init /usr/local/src/tbs/media_build/v4l/videobuf2-v4l2 EXPORT_SYMBOL_GPL
/usr/src/linux-headers-6.12.25+rpt-rpi-v8/Module.symvers:0x27c3aa16 vb2_queue_init_name drivers/media/common/videobuf2/videobuf2-v4l2 EXPORT_SYMBOL_GPL
/usr/src/linux-headers-6.12.25+rpt-rpi-v8/Module.symvers:0xa3575fdc vb2_queue_init drivers/media/common/videobuf2/videobuf2-v4l2 EXPORT_SYMBOL_GPL
/usr/src/linux-headers-6.12.34+rpt-rpi-v8/Module.symvers:0x27c3aa16 vb2_queue_init_name drivers/media/common/videobuf2/videobuf2-v4l2 EXPORT_SYMBOL_GPL
/usr/src/linux-headers-6.12.34+rpt-rpi-v8/Module.symvers:0xa3575fdc vb2_queue_init drivers/media/common/videobuf2/videobuf2-v4l2 EXPORT_SYMBOL_GPL
Toto mi príde čudné, ale keďže o zostavovaní modulov do jadra viem veľkú 0, tak neviem, čo s tým.