APK reversnout a zjistit co to vola za API.
API volani implementovat v normalnim jazyku, eg.: Python.
A pustit to na Rpi.
Profit?
Ps.:
Je APK volne dostupne ke stazeni? A co to je za zarizeni, co nejvic konkretne.
Aplikace je ke stazeni treba tady
https://apkpure.com/xuando/com.gecko.smartcameraTezko rict, jestli samotna aplikace muze byt k necemu uzitecna bez prislusneho zarizeni (Konova S3, resp. Konova G1).
Z ubuntu to vubec nevidim (to vsak muze byt dano tim, ze dongl, co mam na masine s Ubuntu, umi pouze BT 3.0), ve Windows (BT 4.1 nedokazu sparovat (Try connecting your device again)). Na Androidu to funguje pouze, pokud to naparuju primo v te aplikaci; pri pokusu to sparovat primo v nastaveni mi to zarve nespravnej PIN/passkey a odmitne se sparovat.
Jakym zpusobem tady zkusit reverse engineering, netusim. Nad ramec mych znalosti a nevim, zda by mi v tomto mohlo byt bez pristupu k fyzickemu zarizeni vubec pomoci.
jste si tou nutností zapnutého displeje jist?
Pri postupu, ktery jsem aplikoval - ciste pouziti teto aplikace jako VNC serveru
https://apkpure.com/droidvnc-ng-vnc-server/net.christianbeier.droidvnc_ng - si tim jistej jsem.
To funguje jako normalni interaktivni VNC, cokoliv udelam vzdalene, vidim na displeji, cokoliv udelam na displeji, vidim vzdalene, zhasnu displej = nic nevidim.
Tedy nejede to v rezimu "VNC virtual host" jako mi jede prave treba to RPi, kde mam ve VNC obsah, do nejz mi nikdo nezasahuje a nemam zadnej vystup na displej.
Asi tady narazim na problemy dane tim, ze pod kapotou Androidu nejsem moc zbehly, protoze si oproti mym zvyklostem zije naprosto vlastnim zivotem.
V Termuxu jsem se pred casem pokousel rozbehat normalni Linux (a mit to namisto Raspberry), ale v praxi to byla takova pakarna, ze jsem z toho mel hodiny hlavu v pejru (treba totalni ignor klasicke routovaci tabulky, ktera sice jakoze existuje, ale vlastne nikoho nezajima, protoze Android ma nejake svoje namespacy a kde co, kterezto je nejprve nutno do te hlavni routovaci tabulky dostat a pak to teprv fungovat zacne), ze jsem se na to radsi vykvaknul a sehnal prave RPi s normalnim Linuxem.
Samo, nabizela by se varianta dostat normalni Linux primo na ten telefon. Displej/touchscreen mne fakticky nezajima, potrebuju, aby to umelo cellular/LTE, Wi-Fi, BT a vse si muzu resit vzdalene pres Wireguard; jako bonus bych mel k dispozici 2 GB pameti a ne jen 500 MB jako u Raspberry, takze bych si tam mohl doprat treba i ten Wayland a rozbehnout si normalni Waydroid.
Jenze pro MT6375P jaderna podpora moc neni, nejbliz jsem se dostal prave s LineageOS 14 (zalozenym prave na Android 7). Past vedle pasti. Nakonec se ten USB Y-kabel tvari jako docela racionalni a jednoduche reseni