Jak fungují eDoklady?

Re:Jak fungují eDoklady?
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 13:38:14 »
Jaký to má vlastně smysl? Co dva dny si pro plastovou občanku taky nechodím...
Smysl jsem popisoval výš. Samozřejmě je potřeba, aby se to aktualizovalo automaticky. Jestli to současná aplikace neumí, je to špatně, a je otázka, zda je to technický nebo právní problém.

Se současným řešením se nemůže stát, já se nachystám, jak mám, ale druhá strana nebude schopná mě ověřit, protože oni si to nestihli aktualizovat.
Přesně tak.

Ono to současné řešení je vlastně takový pilot, aby byla šance vyzkoušet, jak to bude v praxi fungovat (ani ne tak aplikace, ale všechno okolo). Cílové řešení je evropský digitální peněženka. Akorát holt se do toho vrhli i lidé, kteří si přečetli akorát titulek v novinách, vůbec nic si o tom nezjistili – a pak se např. v době, kdy ještě nebylo povinné to přijímat všude, rozčilovali, že to nepřijali někde, kde tu povinnost neměli. A budou se divit, že jim to nepřijmou v zahraničí.

RDa

• 3 088
    • Zobrazit profil
Re:Jak fungují eDoklady?
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 17:02:35 »
Fungují tak, že si stáhnete do mobilu doklad, který má platnost omezenou dva dny. Během té doby se dá ověřit offline. Po dvou dnech se musí stáhnout novější verze dokladu s platností další dva dny. Resp. mělo by se to stahovat jednou denně, aby tam byla rezerva.

Tak udelat aktualizaci jednou denne snad umi API kazdeho mobilniho OS, otazka je, jestli se to pouziva.

Ale pokud by ta automaticka aktualizace fungovala, tak by provozovatele server-side casti alespon meli tuseni, s jakym objemem re-validaci maji pocitat prubezne.. a ne jen v dobe spicek a la volby.

Cas aktualizace bych volil treba jako hash cisla dokladu, modulo 86400, at se to rozprostre behem dne.