Zkušenosti s Tarifix, poraďte mobilní tarif

Zkušenosti s Tarifix, poraďte mobilní tarif
« kdy: 27. 12. 2025, 04:01:34 »
Ahoj, mám mobilní tarif u Vodafonu, přišel mi e-mail, že od nového roku zdražují. Tak jsem chvíli hledal alternativu a našel jsem https://www.tarifix.cz/mobilni-tarify/neomezene-tarify Potřebuji neomezený internet, omezená rychlost mi nevadí, telefonování a SMS téměř nepoužívám. V současnosti mám 4 Mb/s od nového roku za 524 Kč/měsíc. Na tarifix.cz mi řekli, že mi za jednorázový poplatek zhruba 800 Kč mi udělají Vodafonní neomezený tarif 10 Mb/s za 348 Kč/měsíc. Volal jsem do Vodafonu, jestli mi nedají to stejné a řekli mi že ne. Řekli mi, že to je starý tarif, který již neexistuje a nabídli mi pouze 8 Mb/s za 495.38 Kč/měsíc. Žádnou jinou službu nechci (televizi, pevný internet, druhou SIM).

Takže moje otázka zní: Jsou tarifix podvodníci, můžu jim věřit? Máte někdo s nimi nějaké zkušenosti? Podělte se o ně prosím.

Re:Zkušenosti s Tarifix, poraďte mobilní tarif
« Odpověď #1 kdy: 27. 12. 2025, 10:01:48 »
S Tarifix zkušenost nemám. Mám dobrou zkušenost s Kaktusem , za 350 Kč 10GB bez omezení rychlosti, pak 2Mb/s + nějaké minuty a SMS, dvě čísla volání neomezeně.

« Odpověď #2 kdy: 27. 12. 2025, 11:43:45 »
Přes někoho sežeň firemní tarif - neomezený, svého času za 500kč/měsíc. Cokoliv pro běžné smrtelníky je ojeb.

« Odpověď #3 kdy: 27. 12. 2025, 13:18:12 »
Není potřeba něco řešit přes další prostředníky. Pokud stačí omezená rychlost 2 Mbps (a naopak volání a SMS nehraje roli), pak je ideální ten výše zmiňovaný Kaktus.

« Odpověď #4 kdy: 27. 12. 2025, 17:05:27 »
První chyba je, že jste volal. Normálně v Můj Vodafone zobrazte OKU kód. Dostanete nabídku na 300 Kč - tarif super, neomezené volání, sms, data a rychlost je max 10 Mbps, tuším.

U O2 to jde za 250 Kč, vezmete dva tarify, telku k tomu, máte to nad 600 Kč a od Air Bank dostanete 3 kila slevu.

« Odpověď #5 kdy: 27. 12. 2025, 21:57:18 »
Od Air Bank je sleva, pokud se vyúčtování platí z účtu, který je vedený u této banky a ještě je nutnost provést minimálně 5 plateb prostřednictvím platební karty vedené tamtéž. To jenom pro pořádek.

« Odpověď #6 kdy: 27. 12. 2025, 22:52:03 »
Od Air Bank je sleva, pokud se vyúčtování platí z účtu, který je vedený u této banky a ještě je nutnost provést minimálně 5 plateb prostřednictvím platební karty vedené tamtéž. To jenom pro pořádek.
... což je samo o sobě dost na dvě věci. Nejen pro pořádek. Když má člověk u Air bank účet a aktivně ho používá, určitě dobrý ale jinak to nelze vydávat za plnohodnotnou možnost.

U O2 to jde za 250 Kč, vezmete dva tarify, telku k tomu, máte to nad 600 Kč a od Air Bank dostanete 3 kila slevu.
Kvůli tomu jsem musel -- i když jsem nechtěl -- převádět k O2 jedno naše číslo a navíc to bylo jediné číslo, u kterého to vzhledem k provolané částce dávalo alespoň jakž takž smysl. Což je samozřejmě jejich cíl, pochopitelně -- stejně jako u té Air bank. Manželka naštěstí jako jediná z rodiny provolá měsíčně tolik, aby to vyšlo podobně. Ale já osobně mám třeba měsíční útratu za telefon tak kolem sto padesáti korun se štěstím a děti nějaké desetikoruny měsíčně. Opět to tedy nelze moc vydávat za plnohodnotnou možnost.