Zámrz nového notebooku s Windows

Zámrz nového notebooku s Windows
« kdy: Dnes v 15:45:35 »
Od čeho se odpíchnout ,když mi nový notebook po hodině běhu v idle po kliknutí na ikonku seřadit podleCPU% v taskmgr freeznul?  Nereagoval na capslock, obraz stejný i po zavření otevření víka.zafungovalo jen podržení vypínače na 15s.
je to první zásek a naběháno má krátce. je tam čistá instalace jedenáctek.

akorát jsem předtím v správci úlohu měnil u pár procesů Spřažení na E-jádra. (dwm,csrss,explorer,hwmonitor,hwinfo,ShellHost)

protokol událostí hlásí chyby WHEA (AER) pro PCie zařízení odpovídající podle VID+PID pro NVME disk notebooku Samsung 980 Pro . (asi 8 událostí) "Došlo k opravené chybě hardwaru" SOučást : pcie endpoint. zdroj Adv.Err.Reportin
 WHEA-Logger, ID 17.

Dál chyba Smart card service čtečka MS UICC Reader odmítla IOCTL power. : datová oblast je příliš malá. začínám cítit ptydepe. Záhlaví příkazu 00 a4 04 00.

TP-WMI 1282: The TBS device inentifier has been qenererated. (asi 20 po sobě)

druhá věc tak jsem v tu době předtím připojoval USB myš.

ALe jak říkám, notebook nemám "osahaný". Běžel dřív třeba 3 dny v kuse (spíš v spánku) s 40GB dat v RamDisku a nebylo znát poškození.  notebook jsem nijak nememtestoval zatim
« Poslední změna: Dnes v 15:47:28 od LacconePanda »

a6b

• 253
    • Zobrazit profil
Re:Zámrz nového notebooku s Windows
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 16:17:55 »
hod tam linux

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 17:11:38 »

jjrsk

• 923
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:23:12 »
Hele, info na tema "mam tam 11tky" = mam tam jeden z cca 30 systemu, hodte ci minci.

Mam nb = jakej?

Cista instalace === preinstall mrdnik plnej bloatware?

Co s tim ... stahni si vsechno co se da oflashovat a flashni to, bios, firmware ssdcka ....
pokud tam chces widle, chces tam LTSC verzi = aktualne 24h2. A pokud to budes preinstalovavat, tak si NEJDRIV vyrob https://schneegans.de/windows/unattend-generator/, dej dopce vse (V sekci Remove bloatware: poskrtej vsechno) a ten vygenerovanej soubor proste nakopiruj do korene toho instalacniho usbcka. Samo si tam muzes (a musis) nastavit i dalsi veci, treba to ze ty widle chces v cestine.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 18:00:12 »
Dobře, hodim ručník do ringu, jak moc má linux dobrou podporu procesoru a chipsetu s intel meteor lake (LP,E,P)?