Projekt nebo vysoká škola?

Brepta

Projekt nebo vysoká škola?
« kdy: 05. 06. 2014, 10:19:55 »
Ach ta muka! Dostal jsem napad na skvely projekt, ktery resi dostatecne velky problem (na tohle jsem pedant, nemam rad blbinky typu dalsi socialni sit, slevomat nebo sdileni jizd a nerad se zaobiram vecmi, kde je uz saturovany trh, velka konkurence atd), posledni pulrok jsem si o tom zjistoval informace, je potreba znat problematiku do hloubky (bude tezsi a casove narocnejsi vyvinout alternativu, tedy vyhoda prvniho tahu). Zadne podobne reseni neexistuje, vzdalene podobna reseni jsou primitivni nastrely, casto spatne navrzene.

Nemohu se za boha dokopat k uceni ve zkouskovem, premyslim o tom dnem a noci, bude potreba tomu venovat spoustu casu a nejradeji bych zacal hned (nezacal jsem s implementaci, porad jsem drtil skolni projekty a plnil dochazku). Porad ve me hloda cervicek poslusnosti, abych se poslusne naucil vse co mi skola predklada (zaklady jiz umim, to co potrebuji se uci jen v 1 predmetu na Bc. a v 1 na Mgr. studiu ale vicemene jsem se ty veci uz naucil samostudiem), proste se mi nechce prerusovat studium ale zaroven se mi nechce ztracet cas zbytecnostma. Jak si na sebe uplest bic, abych se ucil na zkousky a porad si k projektu ve zkouskovem neco nevyhledaval? Prijde mi rozumne mit alespon tu vejsku hotovou do zivota ale zas v ni kejsnout jeste par let, kdyz zapaleni mam ted...
« Poslední změna: 05. 06. 2014, 13:09:52 od Petr Krčmář »

caution

Re:Projekt nebo skola
« Odpověď #1 kdy: 05. 06. 2014, 10:23:36 »
Zadne podobne reseni neexistuje.....

tak to bude nebude fungovat alebo si dobre nepreskumal trh :)

Brepta

« Odpověď #2 kdy: 05. 06. 2014, 10:33:52 »
Zadne podobne reseni neexistuje.....

tak to bude nebude fungovat alebo si dobre nepreskumal trh :)

S velkou pravdepodobnosti existuji uspesna reseni ale byla navrzena s jinou filosofii, jsou ostre strezena a maji slouzit nekomu jinemu, nepocitam je tedy, protoze nejsou rozvinuta a nabidnuta ve stejnem duchu, spolecne maji jen jadro ale podle rozlozeni spatnych navrhu mezi vzdalene podobnymi resenimi, i ta jejich budou s velkou pravdepodobnosti navrzena jinak, ne-li spatne.

asdfasdf

« Odpověď #3 kdy: 05. 06. 2014, 10:45:00 »
Jdi do toho. Sucasne vysoke skolstvo neponuka nic co by si sa nenaucil samostudiom.

Nakej Franta Novak

« Odpověď #4 kdy: 05. 06. 2014, 11:06:14 »
Jdi do toho. Sucasne vysoke skolstvo neponuka nic co by si sa nenaucil samostudiom.
Praveze vejska me prostredim dokope k tomu se ty veci naucit, kdybych na ni nesel, nenaucil bych se vysokoskolskou matematiku, programovani a celkove nemel vsobecny prehled o IT - to vse tak nejak v projektu potrebuji a bez tech VS zakladu bych ani ten napad nedostal. Jenze ted, kdyz vim na co se chci specializovat a zaroven se to na VS neuci, nemam tu motivaci hledat dal.

« Odpověď #5 kdy: 05. 06. 2014, 11:20:34 »
reknu to jak by to asi rekl lenin: nebuď přizdisráč, makej a zvládneš obojí levou zadní.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Re:Projekt nebo vysoká škola?
« Odpověď #6 kdy: 05. 06. 2014, 13:35:59 »

Komo

« Odpověď #7 kdy: 05. 06. 2014, 16:00:49 »
Nj, ked sa ti nechce ucit na skusky tak tolko k cielavedomosti.
Ak sa ti rovnako bude chciet pracovat na projekte tak vela stastia.

A to si pis ze pride sposuta problemov a podobne.

A v neposlednom rade, je milion dobrych napadov, kde chybaju urcite veci, ktore ti zarucia uspech.
Takze makat, makat, makat a este raz makat.

Kus OT ale pacil sa mi vyrok jedneho slovenskeho spevaka, starsieho, meno nieje podstatne ale ked sa ho pytali, ze ako sa dostal tam kde sa dostal tak povedal nieco v tom zmysle, ze stacilo byt 40 rokov dobry.

Tak hor sa do toho ;)

TondaSemik

« Odpověď #8 kdy: 05. 06. 2014, 16:07:10 »
Nj, ked sa ti nechce ucit na skusky tak tolko k cielavedomosti.
Ak sa ti rovnako bude chciet pracovat na projekte tak vela stastia.

A to si pis ze pride sposuta problemov a podobne.

A v neposlednom rade, je milion dobrych napadov, kde chybaju urcite veci, ktore ti zarucia uspech.
Takze makat, makat, makat a este raz makat.

Kus OT ale pacil sa mi vyrok jedneho slovenskeho spevaka, starsieho, meno nieje podstatne ale ked sa ho pytali, ze ako sa dostal tam kde sa dostal tak povedal nieco v tom zmysle, ze stacilo byt 40 rokov dobry.

Tak hor sa do toho ;)

Cilevedomy.....udelat zkousky bylo cilem, nez jsem nasel novy cil a zacal jinak uvazovat, ted mi zkousky nepripadnou jako cil ale ztrata casu, toz tak.

Komo

« Odpověď #9 kdy: 05. 06. 2014, 16:13:17 »
Na zaklade seba ti to poviem takto - keby som pred vysokou skolou vedel co chcem, tak by som na nu nesiel.

Ked som to zistil 2 druhom rocniku - mal som 2 moznosti - vykaslat sa na to, alebo dokoncit aspon Bc. + vytazit z toho prostredia co najviac.

Tak som nakoniec ostal po Bc. porobil som si rozne certifikacie, vo volnom case okrem zivota ako takeho som studoval to co ma bavilo (takisto som skusky riesil stylom co ma bavi za A/B co nie ltt E).

Nasiel som si pracu aku som chcel a pomaly idem dalej ....

Cize zachovaj sa podla seba, specificku radu nedostanes, pretoze je to hlupost.
Chod do toho comu veris ... a ked to aj nevyjde, aspon si budes moct povedat ze si to skusil ... to je to iste ako s pobozkanim prvej platonickej lasky ...

TondaSemik

« Odpověď #10 kdy: 05. 06. 2014, 17:33:26 »
Prave....nerad bych to vsemozne odkladal a daval prednost titulu, abych ho mel jen na ukazovani navstevam.

Kdosi kdysi na internetu pravil: Prvne musim odmaturovat, potom musim udelat vysokou skolu, firmu po skole radeji zakladat nebudu, pujdu prvne na rok dva pracovat pro nekoho do firmy abych nabral zkusenosti, no jde mi to, odchazet nebudu, uz pracuji 5. rokem a budu se zenit, tak po svatbe urcite podnikat budu, no mame po svatbe ale pritelkyne chce dite, tak az mu budou aspon 3 roky,........no ted uz sem na to starej.

Resp, kdyz to udelam kvalitne (coz ale zabere min rok vymysleni jadra, zkouseni, overovani, studovani problematiky hloubeji), bude to muj moonshot. Zajem o reseni  problemu byl , je a bude, to me netrapi ale pripadam si divne, kdyz si reknu ze tomu dam prednost pred poctivym dostudovanim.

.

« Odpověď #11 kdy: 05. 06. 2014, 17:58:47 »
Využij motivace, potenciálu a myšlenky co nejdřív, VŠ počká, respektive pro podnikání, pokud bude záměr fungovat je zcela nepotřebná, náklady nevyužité příležitosti jsou minimální v případě rozhodnutí se pro projekt namísto dokončení VŠ. Veřejné školství v ČR je vrakoviště použitých informací, potřebný rámec informací nutný pro podnikání stejně musíš nastudovat sám.

« Odpověď #12 kdy: 05. 06. 2014, 18:17:15 »
Využij motivace, potenciálu a myšlenky co nejdřív, VŠ počká, respektive pro podnikání, pokud bude záměr fungovat je zcela nepotřebná, náklady nevyužité příležitosti jsou minimální v případě rozhodnutí se pro projekt namísto dokončení VŠ. Veřejné školství v ČR je vrakoviště použitých informací, potřebný rámec informací nutný pro podnikání stejně musíš nastudovat sám.
Tedy Vám to školství musí lézt krkem - co vám provedli?

TomasVoracek

« Odpověď #13 kdy: 05. 06. 2014, 18:52:06 »
To by me zajimalo co to je tak revolucniho. Vetsionou kdyz o tom nekdo pise tak tajemne tak to za moc nestoji, nebo ci dotycny neudelal patricny pruzkum. Ale tak stejne predpokladam, ze to sem nehodis pac by to mohl nekdo "ukrast"  ;D

TondaSemik

« Odpověď #14 kdy: 05. 06. 2014, 19:30:41 »
To by me zajimalo co to je tak revolucniho. Vetsionou kdyz o tom nekdo pise tak tajemne tak to za moc nestoji, nebo ci dotycny neudelal patricny pruzkum. Ale tak stejne predpokladam, ze to sem nehodis pac by to mohl nekdo "ukrast"  ;D

Mam radeji abstrakci a spise nez ukradeni se obavam posmesku nebo testovacich otazek od IT matadoru, socialniho inzenyrstvi atd. Ani odbornici s 20 lety praxe z pribuznych IT oblasti nebyli ochotni poradit s obecnym nastrelem tech kterych algoritmu, tajnustkarili, musel jsem si vse dohledat sam, nemam duvod tedy byt jiny.