fidko2000: Na CRS jsem se díval, je tam identický model jako ten CSS326, ale jelikož by se na SW měly řešit jen VLAN, tak jsem se přiklonil spíš k variantě CSS - aby mě to nesvádělo vymýšlet v RoS nastavení, které by ten HW třeba nedával a pak nemusel řešit, co se kde proč děje... Takové preventivní omezení:)
S tím WinBoxem je ale pravda, že by nebyl k zahození... Switch s SwOS mám doma, takže vím, co to obnáší.
Ještě to promyslím, ale nejmenší CRS s SFP+ a více GBE je 326, takže by musel být místo CSS610 i v těch mini rozvaděčích pro 6 zásuvek. Ještě si to musím nechat trochu uležet. Nebo na ty malé L009 jen jako switche bez routování? To by nemuselo být k zahození. Takže možná CRS326+L009... S rozpočtem to moc nezahýbe a podstatně to rozšíří možnosti.
A asi ještě jednou radši opakuji - sice je v objektu 70 zásuvek, ale to je spíš kvůli jeho velikosti. Běžný provoz bude 4PC, 4 tiskárny a odpoledne pár mobilů a notebooků. Public/guest WiFi je aktuálně pro majitele nežádoucí, počítám s ní jen pro jistotu. A kdyby do budoucna byla, tak ji budu řezat co to půjde. Doma mám pravděpodobně větší provoz a zvládá to RB2011, tady jde jen o to rozdělení pracovišť VLAN, ať si win nenajdou sousedovu tiskárnu. Nechci to podcenit nebo dimenzovat na hraně, ale neříkejte mi, že 16-core 2GHz ARM nezvládne "náročnější dvougenerační dům". Není to korporát s 60 PC a 10 servery. Dopoledne 4 BFU s tiskárnou, odpoledne-večer 5 BFU s mobilem nebo notebookem.