Gympl i prumyslovka maji sve pro a proti, doporucuji zamerit se na kvalitu konkretni skoly. Prirozene zalezi, v jak velkem meste bydlite a jaka je tam nabidka vzdelani. Obecne spise plati, ze gympl vam da celkovy prehled o svete, poradny zaklad matematiky a tak. Treba kamaradka studovala normalni gympl v Pribrami a brali teorii algoritmu docela poradne. Konkretni technologie se tam nenaucte, ale to nevadi, protoze za par let je stejne kazda technologie stara.
Ja jsem z gymlu, ktery mi nedal zadne technicke znalosti, vsechno jsem se naucil sam, ale zase jsem ziskal obecny prehled, ktery je pozdeji na urovni nejakeho rozhodovani nebo vedeni dost dulezity. Skola vam da smer, rozhodne to neni samospasne reseni, treba na VS je samostudium dost dulezite, spousta lidi to podceni a pak vyleti. Kazdopadne hlavni je rozmyslet si, jestli pujdete na VS.
Doporucuji jit v budoucnu na poradnou VS (CVUT FEL, UK MFF), uz dneska je to dulezite a za par let se vsichnu budou ptat "a z jake skoly ten titul vlastne mate?". Nejit na VS je blbost, kazde pako uz dneska ma titul. Treba k tomu je IMHO vhodny ten rozhled, aby jste se behem studia na stredni mohl v klidu rozhodnout ohledne vyberu VS. Ja vystudoval CVUT FEL a mame tu vedle sebe gymplaky i prumyslovaky, je to jedno. Hlavni je houzevnatost a pile studenta.