Já se o ničem nehádám. Zaslechl jsem tady, že Lisp je jazyk pro opravdové chlapy a že má obrovskou sílu, protože umí něco, co jiné jazyky ne. Když jsem se zeptal co to je, bylo mi odpovězeno "makra". Když jsem se zeptal, co umí makra, co by jiný jazyk nezvládl, bylo mi řečeno, že to se pitomcům špatně vysvětluje. Poté jsme se složitě dostali k tomu, že makra dělají principielně totéž co eval (exec), akorát se to zapisuje daleko hezčeji. A jestli nechápu, že je to narozdíl od evalu hezké a praktické, tak bych si o tom měl něco přečíst, protože jsem pitomec, který se hádá o něčem, co nezná.
A jak vam to mam ukazat? Kdyz vam ukazu kod v Lispu, nebudete mu rozumet (sam jste si stezoval, kdyz to bedna tak udelal). To bych musel vysvetlit, co co znamena, a to uz udelali jini lide prede mnou (daleko) lepe, proto odkaz na tutorialy.
A kdyz vam dam kratky priklad, budete kontrovat, ze to neni potreba, protoze na tom kratkem priklade to udelate v Pythonu take. Samozrejme. Stejne jako algoritmus se slozitosti 1000*n^2 bude pro mala n pomalejsi nez algoritmus se slozitosti 2^n.
Krome toho, ja proste o lidech predpokladam, ze jsou dospeli a tedy bud vedi, a pokud nevedi, dokazi si aspon trochu veci nastudovat, a pokud nejsou schopni toto, muzou se zeptat. Myslim, ze bych se jich opacnym predpokladem spise dotkl.
Fakt by to chtelo trochu soudnosti. Nemam zadnou povinnost vam tu neco vysvetlovat. Sam jste videl, ze kdyz se me nekdo slusne zeptal, co jsou restarty, vysvetleni jsem mu podal.