To, jak vypadá web, ale WordPress ani Joomla neurčují. To záleží na použité šabloně
Předně, já nepotřebuji a nechci jejich CMS. Nevyhovuje.
Potřebuji systém s uživatelskou sekcí, která je přístupná jen po přihlášení, také potřebuji placenou sekci a sekci s přístupem, který budu udělovat na základě tokenu, v další části webu potřebuji možnost plateb atd. Nevyhovuje dokonce ani Magento nebo Prestashop (které jsem dělal v poslední době).
Všechno bych to hrozně moc ohýbal. Byť třeba Magento obsahuje podporu pro virtuální produkty.
(Virtuálním produkt má podporu produktové stránky, kam je přístup až po jeho zakoupení.)
Magento také podporuje multi-eshop, tj. několik webových frontendů se společnou administrací.
Ale vlastně bych ten systém přepsal - a stejně by z toho čišelo to, že to je Magento.
Jdou tu proti sobě dvě věci - vynalézat kolo, což se mi nechce VS předělávat hrábě na krompáč (tady to zpevním, zem přilepím kámen, tady to naostřím, sem přidělám zvonek na kolo...)
Ano, vzhled samozřejmě určuje šablona, ale ve chvíli, kdy bych tam začal dolepovat ty moduly, výsledek bude prostě hnusný - nebo dá násobně víc práce, než udělat celý nový systém a ještě to bude hnusné.
Skutečně jsem neviděl - a možná jsem se jen dost nekoukal - prostě jsem neviděl na Joomla nebo WP dokonce ani eshop, který by nevypadal poněkud hnusně.
Tedy, použil jsem zkratku a napsal, že WP nebo Joomla vypadají hnusně. No nevypadají, když se použije pořádná šablona. Jenže v mém případě by to hnusně vypadalo a byl by to hnusný bastl.