@Filip Jirsák: Zkoušel jsem [alt] + [prtscr] + [ b ], což by měl být "immediately reboot the machine", doufal jsem tedy v bezpečný reboot. Nefungovalo to, ale když jsem sysrq zapnul, tak už to fungovalo, zkusil sem to dvakrát a a XFS se mi zatím nezničil. Jak bych měl použít [alt] + [prtscr] + [ s ] ? Spustit, počkat třeba minutu a pak teprve [alt] + [prtscr] + [ b ]?
No každopádně jádro běží.
@johanson14: Klávesnice za to nemůže, magické klávesy fungují, ale děkuji za tip.
@Logik: Dell interní health check sem dělal a vše v pořádku až na hloubkový memory test, jen základní, nechtělo se mi čekat hodinu než se to otestuje pořádně. Disku jsme nedávno koukali na S.M.A.R.T. a vše by mělo být v naprostým pořádku, zkusím celý selftest udělat znovu.
Já sem hlavně do názvu tématu nechtěl psát slovo "server" to tam dodal až moderátor. Protože to není server, je to desktop PC a SSH by nemalo být nainstalováno a jestli jo, tak deaktivovaný démon.Magic SysRq klávesy fungují. Vylučuje funkčnost magických kláves HW závadu disku/paměti? Můžu se na ten HW test vyprdnout? :-)
Koukám, že to raději prověřím, viz foto indikátoru, který svítí permanentně, chvilkami zběsile bliká mezi trvalým svícením.
@Miroslav Šilhavý: kondenzátory projdu, ale do zdroje se lámat asi nechci, nevím jak dobře je přístupný. Pokusím se o c-states něco zjistit. Projevuje se to obvykle každý 1-4 dny, obvykle do 48 hodin, ale hodně odhaduji. Před pár měsíci jsem to koupil. :-D Snad na to nejak přijdeme, a nebude to vůbec HW.
@Všichni: Děkuji moc za pomoc.