Z map je vidět, že Zemanovi se relativně k jeho celostátnímu výsledku zvýšila podpora v pohraničí
A to si troufáte interpretovat benešovými dekrety? Volba Ovar vs. Trautumberk byla tak volbou města vs. vesnice, čechy vs. morava, Vysokoškoláci vs. všichni ostatní... těch zevšeobecnění by se dalo najít mnhoho, a všechny vysvětlují volbu v pohraničí i bez Benešových dekretů. Vy ale máte svou křišťálovou kouli a dokázal jste si odfiltrovat zrovna Benešovy dekrety.
Samozřejmě že bylo, protože
- dekrety už jsou dávno překryté jinou legislativou, nemají žádné důsledky pro dnešní dobu
- i kdyby měly, prezident na to nemá sebemenší vliv
- vůbec to není téma, je to jenom emotivní nacionalistická karta, bubák minulosti
- téma je dávno vyřešené a uzavřené Česko-Německou deklarací
Omyl. Trautumberk de-facto označil Beneše a celou Československou vládu za válečné zločince. Tu kauzu si tak vyrobil úplně sám bez ohledu na tu špínu okolo ze strany Ovara.
Jo, klidně, nemám s tím problém. Držme se podstatného: ti voliči, co mají údajně v sumě přesnější názory, si po volbě na googlu masivně hledali, co je to vlastně EU, kdo do ní patří, a jaké důsledky má odchod.
A to dokazuje podle vás na co? Podobných statistik jsou na internetu hromady. Třeba popularita programovacích jazyků v jednotlivých zemích větštěná z množství dotazů, což jedni interpretují jako zájem o daný programovací jazyk, jiní zase nekompetencí místních developerů. kteří se na všechno musí ptát. Skutečně nrozumím tomu, jakým způsobem to chcete interpretovat. Teda, já tomu rozumím, protože výsledek referenda se vám nelíbí.
Btw já se domnívám, že jsem se k Brexitu informoval dostatečně a podobné otázky jsem do googlu sázel taky, abych posbíral články a komentáře na toto téma.