Zdravím,
již dva roky dělám na part time na front-endu, a řekl jsem si, že bych chtěl vyzkoušet back-end. Oprášil jsem tedy Javu, a doučil se Spring boot, Maven, Docker, etc., udělal si projektík abych si procvičil koncepty, a zaslal životopis do jedné firmy, kde hladali junior javistu, a mě tam lákalo pracovat, a kde jsem byl ideální kandidát (Bc. studující Ing., technologie byly přesně ty, které jsem se učil, s AJ nemám problém) a řekl si o 0.75 úvazek (který byl možný) a plat 37 500 Kč za tento úvazek (což dělá v přepočtu 50k hrubého na plný úvazek). Tento plat byl v nabízeném rozsahu, zkontroloval jsem si to s HR.
Dneska mi však došla zpráva, že mě neberou, respektive mě ani nepozvali na pohovor. Když jsem přemýšlel nad tím, proč, tak mě vlastně napadl jediný důvod - někdo se stejnou kvalifikací si řekl o míň. Toto tvrzení podporuje i fakt, že jsem se do stejné firmy hlásil i před dvěma lety za výrazně nižší mzdu, tehdy mě neměli problém pozvat na pohovor i bez zkušeností.
Vím, že není dobré soudit na základě jednoho pohovoru, ale stejně mi to vrtá hlavou. Je reálné si vyjednat nějaký normální plat jako junior, když se na juniorní pozice hlásí kopec lidí? (dodatečná otázka - je reálné si vyjednat 0.75 úvazek?)