Nedokážu poradit, za sebe bladeRF, ale to je o dost dražší. Měl bych ale poznámky k napsanému:
- satelitní televize funguje na mezifrekvenci kolem 1.5GHz; RF je jenom v LNB na parabole, všechno další je tato mezifrekvence. Btw. nevím jaká je její šířka pásma, vygooglil jsem že snad 30 MHz, to HackRF neprotlačí přes to USB2.0 a Pluto z toho Zynqu dost s odřenýma ušima.
- zesilovače, co nejsou ve stíněné krabičce (což se bude s SDR, které samo o sobě není ve stíněné krabičce, blbě provozovat), mě děsí. Možná, že na 430 MHz to bude v pohodě, ale já se věnuji mikrovlnám a třeba na 6 nebo 9 GHz není možné provozovat zesilovač ve stylu co je na obrázku, úplně se rozkmitá. Jo a jinak tam píšou, že to vyžaduje vstupní výkon 15 dBm, Pluto dá na 430 MHz tak 6 dBm, HackRF nevím. Takže to nevybudíš.
Co je motivací mít vyšší výkon na výstupu? Pokud s tím jdeš něco "skutečného" dělat, počítej s nákupem skutečného spektrálního analyzéru (klidně nějakého repasovaného z 1990s), což bude stát násobně víc než to SDR. Nevím nakolik by stačilo TinySA.
- kromě samotných HW parametrů je potřeba hodnotit i náročnost použití a vývoje. Například Pluto je Zynq, pro jakékoli úpravy bude potřeba hardcore práce s FPGA a jeho interakcí s linuxovým SoCem. Zažil jsem Zynq v práci a na rovinu, nedal jsem to. Oproti tomu třeba bladeRF je sice taky FPGA, ale ten gateware co v tom je mi přijde mnohem jednodušší a zvládám v něm dělat jednoduché úpravy. Jak náročné a jaké má možnosti HackRF nevím. Koukám na schéma, vypadá to, že je tam jednoduché CPLD a celou zábavu zajišťuje běžný (nadupaný) mikrokontrolér. To mi přijde pro hackování mnohem jednodušší.