Vaha vysokej skoly

primerny

Vaha vysokej skoly
« kdy: 17. 07. 2016, 11:33:12 »
Ahojte, kedze dalsi skolsky rok budem koncit gymnazium, je nacase sa rozhodnut kam dalej. Preto by ma zaujimal vas nazor na nasledujucu otazku. Prosim rady typu "naco ides na vysku" atd. riesit nechcem, tak dufam ze sa nebude debata uberat tymto smerom. Aku vahu davaju personalisti / zamestnavatelia tomu, aku skolu clovek skoncil? Zaujima ma to hlavne preto, ze rad by som siel na VS no matika mi na gympli moc nesla ... bol som priemerny ak vobec. Ale na druhu stranu zas zboznujem programovanie. Robil som si pocas skoly vlastne appky v androide a trocha sa pohral aj s .netom, a viem ze programovanie je to cim sa chcem zivit. Som si vsak isty ze prestiznu skolu ako UK napr by som nedal. Takze co vy na to? Stretli ste sa uz s pristupom ze Vas nevezmeme lebo mate taku a taku skolu aj ked praticke skusenosti mate? Dakujem za odpovede

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Vaha vysokej skoly
« Odpověď #1 kdy: 17. 07. 2016, 12:27:37 »
Reci o tom, jak je VS na hovno vetsinou vedou ti, kteri zadnou nevystudovali nebo vystudovali nejakou uplne dementni.

Mozna by ses ale nemel tolik zajimat o to, zda naborarum vlhnou oci, kdyz v CV spatri zaznam o vysoke skole, ale spis o to, co muze dat VS tobe.  Jedna z veci, kterou osobne na VS ocenuju, je to, ze je to prvni skola, ktera se snazi korigovat deformaci osobnosti a mysleni zdevastove predchozimi skolami, kde vyuka probiha stylem "drzte hubu a ucte se letopocty a vzorecky a hlavne nemyslete, protoze to narusuje vyuku". Co me se tyka tak dobra VS ma cenu, i kdybys pak delal topice.

Samozrejme, pokud ti matika moc nejde, tak budto se do toho poradne obujes nebo musis vybrat skolu, kde maji matiku ponekud odlehcenou. Nejspis tedy asi ne Matfyz.

BTW, to, ze je nekdo na zakladce prumerny, jeste neznamena, ze mu matika totalne nejde. Ono zalezi take na tom, ktery vul to vysvetluje a jakou totalni nudu z toho dokaze udelat. Osobne jsem treba rovnice pochopil az kdyz jsem zmenil zakladni skolu, kde to ucitelka vysvetlila tak, ze jsem z toho prezival jeste na VS. A prumerny jsem byl vetsinu casu na zakladce i stredni skole, na konci VS jsem mel prospechove stipendium.

primerny

« Odpověď #2 kdy: 17. 07. 2016, 12:33:32 »
Reci o tom, jak je VS na hovno vetsinou vedou ti, kteri zadnou nevystudovali nebo vystudovali nejakou uplne dementni.

Mozna by ses ale nemel tolik zajimat o to, zda naborarum vlhnou oci, kdyz v CV spatri zaznam o vysoke skole, ale spis o to, co muze dat VS tobe.  Jedna z veci, kterou osobne na VS ocenuju, je to, ze je to prvni skola, ktera se snazi korigovat deformaci osobnosti a mysleni zdevastove predchozimi skolami, kde vyuka probiha stylem "drzte hubu a ucte se letopocty a vzorecky a hlavne nemyslete, protoze to narusuje vyuku". Co me se tyka tak dobra VS ma cenu, i kdybys pak delal topice.

Samozrejme, pokud ti matika moc nejde, tak budto se do toho poradne obujes nebo musis vybrat skolu, kde maji matiku ponekud odlehcenou. Nejspis tedy asi ne Matfyz.

BTW, to, ze je nekdo na zakladce prumerny, jeste neznamena, ze mu matika totalne nejde. Ono zalezi take na tom, ktery vul to vysvetluje a jakou totalni nudu z toho dokaze udelat. Osobne jsem treba rovnice pochopil az kdyz jsem zmenil zakladni skolu, kde to ucitelka vysvetlila tak, ze jsem z toho prezival jeste na VS. A prumerny jsem byl vetsinu casu na zakladce i stredni skole, na konci VS jsem mel prospechove stipendium.

To je pravda no ... no nechcem si nic nahovarat, a ziadny genius niesom :D skor som prakticky zalozeny clovek ... a co CVUT FEL alebo FIT? Je to tiez velmi narocne na logiku a matiku? Alebo to zvladne aj priemerny clovek ak makne ?

hu

« Odpověď #3 kdy: 17. 07. 2016, 12:37:08 »
To je pravda no ... no nechcem si nic nahovarat, a ziadny genius niesom :D skor som prakticky zalozeny clovek ... a co CVUT FEL alebo FIT? Je to tiez velmi narocne na logiku a matiku? Alebo to zvladne aj priemerny clovek ak makne ?

A co treba neco na Slovensku, kdo to ma kurva platit?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17. 07. 2016, 12:54:11 »
a co CVUT FEL alebo FIT? Je to tiez velmi narocne na logiku a matiku? Alebo to zvladne aj priemerny clovek ak makne ?

Nevim, ja na CVUT uz dlouho nestudoval, chtelo by to nekoho, kdo tam studuje nebo nedavno skoncil. Kdysi matika byla ponekud tvrda a spousta lidi na ni byla odejita. Ve vyssich rocnicich pak byly huste VF obvody a nejaka elektronika, kde vetsinou lidi byli radi, ze nejak prolezli. To by se ale netykalo oboru, ktery bys studoval ty, protoze bys asi volil neco cisteji pocitacoveho. Otazka ale je, jak moc CVUT naskocila na soucasny trend drzeni studentu za kazdou cenu, aby jim za ne tekly prachy.

@hu: Co kdyz zije v CR, kde jeho rodice plati dane? Krome toho v zemi, kde politici rozkradou az stovky miliard, par studentu diru do rozpoctu uz neudela. Brecis bajecne, ale spletl jsi si hrob. Radsi si namaluj transparent a jdi rvat k sidlu vlady, aby sve kydy o boji proti korupci promenila ve skutky. BTW, jsou Cesi, kteri studuji za hranicemi a CR za to neplati. No nerozcililo by te to?

primerny

« Odpověď #5 kdy: 17. 07. 2016, 13:03:33 »
Nevim, ja na CVUT uz dlouho nestudoval, chtelo by to nekoho, kdo tam studuje nebo nedavno skoncil. Kdysi matika byla ponekud tvrda a spousta lidi na ni byla odejita. Ve vyssich rocnicich pak byly huste VF obvody a nejaka elektronika, kde vetsinou lidi byli radi, ze nejak prolezli. To by se ale netykalo oboru, ktery bys studoval ty, protoze bys asi volil neco cisteji pocitacoveho. Otazka ale je, jak moc CVUT naskocila na soucasny trend drzeni studentu za kazdou cenu, aby jim za ne tekly prachy.

Pozeral som prave ten novy odbor Otevrena informatika - SWI a tam som si elektriku prave nevsimol, asi sa to IT pokusili od elektroniky izolovat aby si kazdy mohol vybrat podla svojho gusta ... dufam ze zareaguje na prispevok aj nejaky aktualny aktualny student alebo cerstvy absolvent

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 17. 07. 2016, 13:11:20 »
Pozeral som prave ten novy odbor Otevrena informatika - SWI a tam som si elektriku prave nevsimol, asi sa to IT pokusili od elektroniky izolovat aby si kazdy mohol vybrat podla svojho gusta ...

Tak to snad bylo vzdycky. Ja studoval automatizaci, takze jsem mel informatiky mene, ale zato radu jinych veci navrch, ktere pocitacovci nemeli.

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 17. 07. 2016, 13:11:31 »
Aku vahu davaju personalisti / zamestnavatelia tomu, aku skolu clovek skoncil?
Od nulové po „prostě vyžadujeme a tečka“. To jsou otázky…

Jedna z veci, kterou osobne na VS ocenuju, je to, ze je to prvni skola, ktera se snazi korigovat deformaci osobnosti a mysleni zdevastove predchozimi skolami, kde vyuka probiha stylem "drzte hubu a ucte se letopocty a vzorecky a hlavne nemyslete, protoze to narusuje vyuku".
To záleží, jaké zrovna konkrétní školy, resp. i konkrétní učitele, srovnáváš.

primerny

« Odpověď #8 kdy: 17. 07. 2016, 13:18:35 »
Aku vahu davaju personalisti / zamestnavatelia tomu, aku skolu clovek skoncil?
Od nulové po „prostě vyžadujeme a tečka“. To jsou otázky…
Presiel som si aj ostatne vlakne kym som vytvoril toto, a podla tych odpovedi, mslim ze je to otazka na mieste. Velmi casto tam ludia vyzdvihovali jednu skolu nad druhu, a nechapem velmi preco, pretoze skladba predmetov je vacsinou na vsetkych rovnaka (podobneho zamerania samozrejme), skoro kazda IT fakulta si robi reklamu na tom, ako skvele pripravuje absolventov na prax. Preto ma prave zaujima co mi vie taka "prestiznejsia" skola ponuknut navyse oproti beznej, pokial sa nechystam ist do vyskumu a podobne, len si chcem rozsirit obzory. Ale zas nerad by som bol v ociach buduceho zamesnavatela menejcenny, len kvoli skole. Opakujem ze tieto pochybnosti vomne vyvolali prispevky niektorych ludi na fore.

x

« Odpověď #9 kdy: 17. 07. 2016, 13:26:01 »
Nevim, ja na CVUT uz dlouho nestudoval, chtelo by to nekoho, kdo tam studuje nebo nedavno skoncil. Kdysi matika byla ponekud tvrda a spousta lidi na ni byla odejita.
https://anketa.cvut.cz/stav/stav_anketa_fit.html
Matematické předměty jsou na konci seznamu (katedra 18105)

Citace
Otazka ale je, jak moc CVUT naskocila na soucasny trend drzeni studentu za kazdou cenu, aby jim za ne tekly prachy.
Také odpoví předchozí URL.

javaman

« Odpověď #10 kdy: 17. 07. 2016, 13:29:12 »
Zbytečná ztráta času, ale pro lopaty je to fajn průprava. Držet hubu a krok, to tě tam rozhodně naučí a pak šup do nějaké korporace :D

primerny

« Odpověď #11 kdy: 17. 07. 2016, 13:33:38 »
Nevim, ja na CVUT uz dlouho nestudoval, chtelo by to nekoho, kdo tam studuje nebo nedavno skoncil. Kdysi matika byla ponekud tvrda a spousta lidi na ni byla odejita.
https://anketa.cvut.cz/stav/stav_anketa_fit.html
Matematické předměty jsou na konci seznamu (katedra 18105)

Takze Linearnu algebru z 649 ukoncilo len 297??

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 17. 07. 2016, 13:45:17 »

Tak kdyz se tolik lidi nechalo vyhodit zrovna na linearni algebru, tak na tu skolu asi slo opravdu hodne mamlasu, protoze ty lepsi vyhodi az pozdeji, na vselijake ty diferencialni, integralni a jine hrozne veci. Ti jeste lepsi pak udelaji i to a vzhledem k tomu, ze dnes uz nehrozi statnice z vedeckeho komunismu, nejspis to dotahnou az k diplomu.

Jose D

• 898
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 17. 07. 2016, 13:48:21 »

to je skoro polovina.. Co z tý statistiky ale přímo nevyplývá, je že:

* algebru si určitý procento lidí zapíše zas v dalším ročníku, protože ji napoprvé neudělali - a tihle lidi to často neudělají ani na podruhý, což trochu zkresluje čísla v statistikách
* v prváku každý vš je dost lidí co to jen zkouší, nebo potřebují statut studenta (kvůli vízům, daním, parterce, mhd..), takže to opět zhoršuje statistiky..

více tu: https://edux.fit.cvut.cz/oppa/BI-LIN/prednasky/ , sice starý, ale pro představu ok.

primerny

« Odpověď #14 kdy: 17. 07. 2016, 13:59:43 »

více tu: https://edux.fit.cvut.cz/oppa/BI-LIN/prednasky/ , sice starý, ale pro představu ok.

Dakujem pozriem sa na to ... v tom oppa su asi materialy aj na ostatne predmety ako vidim ... mohol by som sa opytat z coho sa pripravuje na danej skole na testy / skusky? Staci z tychto prezentacii alebo su potrebne skripta? A ak skripta existuje nejaka podobna stranka tejto kde su volne dostupne, alebo si je potrebne zakupit v tlacenej podobe?