Já teda s Janem vcelku souhlasím a nechápu ty vaše komenty. ...
Schopnost Pana Jana komunikovat myslím vystihuje první odstavec v tomto mém příspěvku
http://forum.root.cz/index.php?topic=10892.msg129581#msg129581Nemyslím, že tu moc lidí tvrdilo, že vysoká je na nic.
Dost lidí tu ale tvrdilo,
- že nelze srovnávat význam vysoké pro informatika a zubaře,
- že pro informatika je talent mnohem důležitější než vysoká
- "Jasná přirovnání" - tím myslíš přirovnání informatika k zubaři?
- Nepamatuji, že by tu někdo o sobě tvrdil, že je "inteligentní talentovaný expert" (pokud tedy nepočítáš mě proto, že jsem se přiznal, že mám dokončenou základní školu)
- O svém vzdělání se Pan Jan rozepsal v jiném tématu. Tady se omezil na oceňování ostatních diskutujících slovy o "hlupácích", "trotlech", "zvláštní škole" apod.
Výše jsem odpověděl na to, co bylo ve tvém příspěvku konkrétní. Pokud dokážeš být konkrétní v tomto:
Vy reagujete na věci které neřekl, jako byste nechápali jednoduchý psaný text, někteří tu žvaníte totálně z cesty (nick takpozor) a ještě si přitom myslíte, jak jste strašně chytří.
Já teda ještě neslyšel inteligentního člověka takhle hloupě žvanit.
Nevím čím se živíte a jestli už se vůbec sami živíte, ale dojmem inteligentních talentovaných expertů teda v žádném případě nepůsobíte.
tak se taky vyjádřím.
Jan tu jasně naznačoval, že mít VŠ znamená, že jsi více schopný. Ve skutečnosti je to přesně naopak a to jsme se mu se slowthinker snažili říct. Nic víc.
Tak to já bych netvrdil, spíš bych řekl, že je to statisticky spíš mírně naopak (teď nemluvím o zubařech). Můj postoj je založený na tomto:
Vystudovaná VŠ není zárukou ničeho. "Vystudoval VŠ" bych přirovnal k "naučil se plavat". 99% lidí na to má, ale ne všechny lidi
- to baví
- připadá jim to užitečné
- mají na to čas
- mají dostatek vytrvalosti
atd.
Takže když budu shánět někoho kdo uběhne 10 km za půl hodiny - mám vybírat jenom z lidí, kteří umějí plavat? A když budu shánět špičkového informatika - mám vybírat jenom z těch, co mají vysokou?