poprve s tym zubarom porovnate hrusky s jablkami, ked chce porovnat programatora a nieco v tej oblasti, tak je to doktor a nie konkretne zubar, to mozte porovnavat frontendistu co sa specializuje iba na js so zubarom.
davno som tu spominal, ze taky programator potrebuje uplne ine prednosti ako napr programator co sa zameriava na hromadne spracovanie dat. na kazdu oblast treba ine, niekde je viac vedomosti (ako ten js), inde viac talentu (matika), inde aj ine osobnostne crty (hlavny programator - veduci). vsetko zavisii aku pracu hladate, pre web developera netreba vs ale pre pracu matikou je to nevyhnutne. netreba zabudat ze clovek s vs ma zvycajne sirsi prehlad (lebo sa ucil aj to co nechcel) a zivotnost takeho programatora je dlhsia (ako napr ios developer moze fungovat uz iba par nablizsich rokov)
pozicie si v slove "programator" neskutocne rozdielne asi ako "doktor" - zubar a psychiater nemaju takmer nic spolocne ale stale je to doktor a to nespominam napr doktora prav
podruhe od napadu k objavu alebo vynalezu je dlha cesta ktorou sa treba predriet. striedavy prud sam o sebe (Bez zariadeni) je o nicom, benzinovy motor ani nebudem komentovat lebo napr wankelov motor sa od 4 taktneho lisi diametralne ale napad je rovnaky... penicilin tiez trebalo skusat a skumat.
a k teme, spominal som ze robievam pohovory a uz mam peknu hromadu za sebou, vyberam si aj podla cv a absencia vs je velka nevyhoda (precitajte si prve strany tejto temy), musi mat nieco ine naozaj zaujat aby som kandidata vobec zavolal.