To ze to neviete, neznamena ze to nejde.
Já jsem ale nepsal, že to nejde. Já jsem kritizoval to, že jste to odbyl „to se vyřeší někde jinde“. Má to být v kódu hned u kódu, který to používá. Třeba aspoň tak, jak jste to napsal v příkladu vy.
To s tím nijak nesouvisí.
Suvisi.
To, že to neumíte napsat dobře, neznamená, že to dobře napsat nejde. A nakonec jste sám napsal příklad, který je špagetový jenom trochu, přitom je to tam ošetřené. Dalo by se to samozřejmě napsat tak, aby tam špaget bylo ještě méně. Dalo by se to napsat i objektově (a bez špaget).
Predcasnej optimalizacie sa dopustate vy.
V čem?
Ak by ste mal aspom tusenie ako funguje V8 (ale aj spidermonkey)
Nosíte dříví do lesa. Mám pro vás takovou pomůcku, až se zase budete pokoušet někoho poučovat. Když napíšete, jak něco funguje, zkuste to následně porovnat s textem toho, koho poučujete. Když zjistíte, že to, co napsal, není v žádném rozporu s vaším poučováním, nemáte žádný důvod myslet si, že dotyčný neví to, o čem ho poučujete. Takže to poučování zase můžete smazat.
Případně, pokud je tenhle postup na vás moc složitý, mám pro vás i jednodušší variantu: Pokud napíšete text, ve kterém někoho poučujete, zase ten text smažte.
Kdezto vykonny kod toho regexp je VZDY skompilovany
No a co? Vy používáte regexp, já používám regexp, takže ten váš výkonný zkompilovaný kód (o kterém se mimochodem jenom domníváte, že je zkompilovaný) používáme oba dva. Pokud si myslíte, že váš kód je lepší, zkuste hledat místa, ve kterých se ten kód liší, ne ta, která jsou stejná.
Mimochodem, změřit dobu běhu kódu není zas tak těžké. Čísla z měření by mne přesvěčila, vaše dojmy mne nepřesvědčí.