nějaké psychické problémy jsem v minulosti taky zaznamenal, největší problém byl, kdy se nedalo dát výpověď ze dne na den, a v případě výpovědi to spíše vypadalo "tak si mákni ještě víc, ať je vše hotové než odejdeš", typicky spojeno s nějakým agresivním vedoucím co hodně požaduje a psychicke deptá (typu píše 5x denně jestli je to hotové, a když jdeš na konci pracovní doby tak se na tebe podívá "to už jako jdeš?").
Dneska to řeším tak, že když k tomu dojde, tak prostě řeknu, že to "psychicky nezvládám a je toho na mě moc", což většinou umožní práci ukončit hned, případně zajít si za doktorem a říci o únavě, což vede k nemocenské a domluvě na bodu jedna, ukončení bez nějakých sraček typu "tady to rychle dodělej, vymáčkneme z tebe duši", a jdu na projekt kde je to v pohodě.
Moje zkušenost, svět se beze mě nezboří, několikrát ověřeno, firmy, které fakt naléhali, že to potřebují, stále žijí i beze mě. Je potřeba to začít řešit v každém případě hned, nenechávat to dojít do stádia, kdy už člověk na to fakt nemá. V případě nějakého stresu se vždy dá říct "nevím, nezvládám, neumím", lidi sice koukaj, ale člověk si oddechne, když si uvědomí, že nemusí být nesmrtelný superman a oni si nakonec vždy nějak poradí sami, mimo jiné ti co vyžadují nejvíc za vámi do nemocnice po nějakém kolapsu fakt chodit nebudou, tak na to myslete.