Chápu, že máš k tomu notebooku nějaký citový vztah. Taky tu mám X61s s C2D, co jsem si kdysi koupil jako nový za své.…
Citové vztahy k hardwaru jsou sviňa, mohu potvrdit. Mám toho doma plnej kumbál, týden dovolené nestačí na to se ani rozkoukat, natož to uklidit. Musím se od toho oprostit a vyhrnout to buldozerem do sběráku, jinak se toho asi nezbavim.
Mám tu třeba notebook z téhle recenze (ano, konkrétní kus, však jsem si ho taky koupil sám):
Fujitsu Lifebook N532. parametricky úplně jinde od zde nabízeného hardwaru. Přesto je to dneska dýchavičná mrcha (byť jde o plnohodnotné 4jádro/8vlákno) s 16 GB RAM a SSD. Věřím, že spoustě lidí by to odvedlo ještě tunu práce (dokonce je u toho nová klávesnice, protože starou se mi podařilo prolejt, mimochodem spill resistant znamená, že se sama obětuje, ale ochrání zbytek), ale je to fakticky neprodejné, protože do toho nejde sehnat baterka a bez baterky (nebo se špatnou baterkou) to má nějaký bug, který občas způsobí, že se to vypne, i když je to v proudu, což už je vážnější problém než samotná absence baterky.
Ale prostě je mi to líto vyhodit, měl jsem ho řadu let a … no, znáte to.