Dotazník na instalaci Linuxu

cl1d3

Dotazník na instalaci Linuxu
« kdy: 08. 01. 2011, 21:26:44 »
Dobry den,
chcel by som sa Vas takouto cestou opytat ci ste sa niekedy v minulosti nestretli s dotaznikom na instalaciu linuxu. Ja som ho raz tu na Root.cz videl ale je uz tomu nejaky ten piatok a druhy krat sa mi ho nepodarilo najst.
Sice by som si mohol vymysliet vlastny ale nechce sa mi opat vymyslat koleso na furik ked to uz raz urobil niekto za mna.

Nevedeli by ste mi nejaky poslat?

Mojim cielom je upravit LiveCD distribucie podla urcitych poziadaviek, podla dotaznika nabootovat a nainstalovat system z toho "praveho" media a nasledne ich instalovat na koncove pocitace s integrovanym prednastavenym VPN klientom a takto poskytovat za maly financny poplatok s hodinovou tarifou aj online spravu systemov aby som odbremenil ludi.

--
Za vsetky konstruktivne typy a napady vam budem vdacny.
« Poslední změna: 09. 01. 2011, 19:53:52 od Petr Krčmář »

Re: Dotaznik na instalaciu systemu GNU/Linux do pocitacov
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2011, 21:46:22 »
Asi vím, co máte na mysli, před delší dobou tu na to byl odkaz. Já to sice nenašel, ale našel jsem tohle:
http://www.zegeniestudios.net/ldc/

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. 01. 2011, 22:36:39 »
Asi vím, co máte na mysli, před delší dobou tu na to byl odkaz. Já to sice nenašel, ale našel jsem tohle:
http://www.zegeniestudios.net/ldc/

Nóóó ...  ;D Vypadá to rozhodně pěkně a zajímavě. mě osobně vyšlo, že pro mě by se z 95% hodilo Ubuntu, KUbuntu, Mint (mohu mít pro ně pomalé železo ) a z 90% Debian (to stejné a prý nemá navíc grafický instalátor, což už není pravda). (Mám už několik let pouze Debian stable, ale čas od času testuji i jiná distra abych se podíval co se tam řeší jinak a třeba lépe. Nicméně Debian mi vyhovuje zatím asi nejlíp. Mám rád v tomto směru trochu konzervativnější přístup)

Každopádně člověku, který zrovna začíná s Linuxem a neorientuje se v těch hromadách Linuxových distribucí by to mohlo velice pomoci (tedy pokud výsledkem není jen Ubuntu ;D )

« Odpověď #3 kdy: 08. 01. 2011, 22:51:53 »
Používám Kubuntu, proklikal jsem se tím a doporučilo mi to ..... Kubuntu (a Mandrivu a openSuse). A dole pod čarou ještě Ubuntu a Debian. A pravda, když jsem naposled zkoušel Debian Testing (2010 - 42.týden), tak tam 100% graf. instalátor byl.
A mají tam napsáno: Last updated: 22nd April, 2010 - better than ever!

vvv

« Odpověď #4 kdy: 08. 01. 2011, 23:08:57 »
Pouzivam CentOS, doporucilo mi to snad vsechno krom CentOS -)

« Odpověď #5 kdy: 08. 01. 2011, 23:17:58 »
Doporučilo mi to všechno (Mandriva, Debian, Fedora, OpenSUSE, Linux Mint, Ubuntu) na 100 %, kromě Kubuntu (to na 95 %).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 08. 01. 2011, 23:22:44 »
Tak jsem se tím také proklikal, jsem Mandrivák a doporučilo mi to OpenSuse, Mandrivu a Fedoru, takže všechny nejvíce používané RPM distribuce (nevím, jestli to je ideální stav). Jinak někdo tu psal o CentOSu, ten je také velmi fajn, ale už asi nemá tolik uživatelů.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08. 01. 2011, 23:28:34 »
Pouzivam CentOS, doporucilo mi to snad vsechno krom CentOS -)

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ten dotazník s CentOS nepočítá (alespoň není v seznamu na první stránce)...

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 09. 01. 2011, 00:50:47 »
Tak jsem se tím také proklikal, jsem Mandrivák a doporučilo mi to OpenSuse, Mandrivu a Fedoru, takže všechny nejvíce používané RPM distribuce (nevím, jestli to je ideální stav).

Mě to přišlo tak, že hodně ten výsledek ovlivní výběr instalačního systému. Mám ten dojem, že možnost typu "nepreferuji žádný", nebo "je mi to jedno" tam nebyla dostupná. A protože balíčkovací systém je z většiny záležitostí určitých linií distribucí, docela dost ty výsledné možnosti prořídnou... (alespoň já si to tak vysvětluji). 

PS Trochu OT, ale nemám se tě jak jinak zeptat : testuješ ještě Windows freewarovky pod Wine?   

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 09. 01. 2011, 10:03:50 »
@D.A.Tiger ano, sem tam si na to nějaký den vyhrazuji, ale mohl si vypozorovat, že můj blog zmizel, chodilo neskutečné množství ruského spamu a třídit to, to bych nic jiného nedělal.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 09. 01. 2011, 11:10:09 »
Pavel 'TIGER' Růžička : Ok, je to škoda, ale i tak dík za odpověď

cl1d3

« Odpověď #11 kdy: 09. 01. 2011, 15:16:34 »
Mne šlo skôr o papierový dotazník ktorý by som vytlačil na papier a dal užívateľovi aby si vyškrtal čo v počítači / notebooku chce mať :-) aby v ňom defautne nemal napríklad blender alebo inkscape keď ho nikdy nezapne.
Alebo aby tam mal skype ktoré používa a google chrome na ktorý je zvyknutý namiesto firefoxu.

Niečo ako:
K čomu s želáte používať Váš počítač?
  • hranie hier
  • kancelárske práce
  • pozeranie filmov, surfovanie na webe

Čo si želáte mať nainštalované v počítači?
  • grafický editor (gimp, inkscape)
  • kancelársky softvér (openoffice)
  • hry (supertux, a pod.)
  • prehrávač hudby (amarok)