Zásuvka TP-Link Tapo 110 bez cloudu

Zásuvka TP-Link Tapo 110 bez cloudu
« kdy: Dnes v 08:30:04 »
Kupoval som nejaky tovar u zelenaca a aj ked niesom zastancom takychto vymozenosti, tak do oka mi padla zasuvka Tapo 110 (ta ktora meria aj spotrebu) za dobru cenu (black friday).

V davnych casoch pri kupe takychto IoT srandach sa ludia snazili o to ako sa to da ovladat cez internet. V LAN mi to funguje, ale to nema pre mna zmysel.
Dnes je situacia o 180° obratila ina a kazdy pricetny clovek si povie, ako zakazat tejto zasuvke na internet.

Je to zle. Zaregistroval som sa cez tapo aplikaciu (vyhnut registracii sa nedalo). Presiel som uvodnymi nastaveniami a ono to hned funguje cez cloud. Teraz sa snazim zabranit zariadeniu aby komunikovalo cez cloud, je to vobec mozne ?

Pre home asistenta je udajne nejaka alternativa, ale HA nepouzivam. Je mozne, ze casom bude nejaka alternativna app (kludne by mi postacovala aj nejaka web app).

Re:Zásuvka TP-Link Tapo 110 bez cloudu
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 09:38:23 »
Shrnu to: nepodařilo se mi to.
Spoléhal jsem trochu na verzi Matter (Tapo P110M), ale je to subjektivně daleko míň "open", než jsem předpokládal.
Existuje pro lokální použití několik návodů, jenže bývají na verzi "Kasa" a ne na verzi "Tapo" a mimochodem i ty, co počítají s verzí "Tapo", mají dvě varianty - vygenerování tokenu přes http API na portu 8000, nebo cloudové API na wap.tplinkcloud.com (kde se využívá metoda passthrough). Ale ani jedno jsem nerozchodil (a to cloudové API mi sice vylistuje zařízení přes GetDeviceList, ale při pokusu o komunikaci se zásuvkou hází Device is offline).

=> taky hledám nějakou zásuvku s měřením spotřeby a lokálním API. Rád bych zaměřil pozornost na produktovou řadu Shelly.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 10:12:05 »
Najst dnes na trhu akekolvek zariadenie, ktore nie je prepojene s cloud je maly zazrak. Niektore sa sice najdu, ale tie maju zmiesany rezim. prioritne cloud, ale je tam moznost (vacsinou obmedzene) komunikovat cez cloud.
Tiez som si kupil par lacnejsich zariadeni s tym, ze nejako to "hacknem", ale napr. kamera, ktora ma moznost aj nahravat na kartu sa bez cloudu ani len nespusti a nevie nahravat bez toho, aby bol aspon pri starte dostupny internet. Priame pripojenie cez seriovy port mi da pekny vypis, ze je to klasicke riesenie IP kamery, ale ako posledne sa spusti cloud sw a nepovoli iny pristup na kamerovy stream, aj ked tam evidentne startuju standarne linuxove nastroje pre video stream.

czipis

• 257
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 10:58:52 »
pri vyberu zasuvky pridejte do hledani slovo "tasmota"
pokud jde do zasuvky nahrat tasmota firmware, tak jste za vodou. da se na ni pak pripojit pres web,API, mqtt.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 16:38:23 »
Tyhle křápy vyžadující pro fungování jakoukoliv registraci, cloud nebo aplikaci v smrtfounu, rozhodně nekupovat. To je prostě zvrhlost.

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 17:25:33 »
Mám druhé smart zařízení a to žiarovku, takže se v tom moc neorientuju, jsem předtím měl štěstí na žárovky s tasmotou značky Refoss.
Ta žárovka se ovládá přes nějakou Refoss App pro androjdáře  ale applisté budou nuceni podstoupit  apple homicide nebo tak nějak. To mě nakrklo. A hledám tedy nějaké řešení bez nutnosti si kupovat nějaé pripietární zařízení nebo se nechat infikovat nějakým google play.!
žárovka se prvně  konfiguruje (v WIFI AP režimu) na  že chce při prvním zapnutí zadat SSID sítě a heslo. A otázka je, mohu rozjet v té síti nějakého opensource démona ,který se ji ujme a přidá ji do nějakého dashboardu?? (nedělal jsem scan komunikace, žárovka je momemtálně  zabalené a hledat volný závit se mi zrovna nechce)

Když byla zapnutá, tak se brutálně zahřívala, skoro jsem měl podezření, jako kdyby to byla opravdová žárovka!
Máte tip, jaký by mohl být modus operandi takové žárovky? Jak ji dostat pod kontrolu barev?