To ako sa mas v zivote v prvom rade zavisi od tvojej financnej gramotnosti. Pravidlo c.1 NIKDY nebyvaj v podnajme. A ak ano tak mozno pol roka/rok kym sa rozkukas a ihned kupujes byvanie. Ked byvas v podnajme trh ti uteka 2 krat, najprv prerabas na tom ze platis hypo niekomu druhemu a potom prerabas na tom ako ceny rastu a trh ti uteka. Bat sa hypoteky je chory nezmysel, hypoteka je tvoj najvacsi priatel, hlavne v dnesnej dobe ked nemas problem dostat urok pod 1 percento. Je sice krasne snivat o platoch 15 000 ecok mesacne, ale to sa podari len zlomku ludi a treba sa naucit zit s beznym platom. V kazdej civilizovanej krajine davas polovicu vyplaty na byvanie, tak to proste je.
To su uplne nepouzitelne rady, z coho si mam kupit byvanie, ked nemam na zaklad? Alebo nevies o tom, ze banky uz nedavaju 100% hypoteky? A kde mam byvat ked nie v najme? Alebo to implicitne predpokladate, ze mozem byvat u rodicov? Nie kazdy sa narodi v Bratislave/Prahe. Ach jo, len sa mi potvrdzuje, ze syty proste hladnemu neveri, stale si to racionalizujete, preco su chudobni chudobni a ze si za to mozu sami, ale vy ste nikdy v takej situacii neboli, nemate tusenie ake to je, skratka kto to nezazil na vlastnej kozi tak rozprava fakt z cesty a este pohrda tymi co nie su tak bohati ako on lebo si mysli, ze ked niekto sa narodil do dobrej rodiny tak je to to iste ako keby sa narodil do zlej rodiny, ale tento rozdiel je absolutne zasadny a predurci cely zivot z velmi velkej casti, tych veci co moze clovek ovplyvnit nie je zas tak vela, to su len take ideologicke zvasty kapitalizmu a demokracie, kazdy rezim ma taketo dristy no tak tento drista o tomto, ale je to nezmysel.
BTW sice si na ten zaklad sporim, ale ako zdrazuju nehnutelnosti tak sa stale aj posuva suma ktoru musim mat a tieto preteky sa proste nedaju vyhrat ak nemate niekoho kto vam da financnu injekciu alebo nepodedite. Je to absolutne nemozne, a hovorte si co chcete, vsak vidim tie cisla kam ulietavaju.
Najmsutnejsie na tom je, za mam na CR dobre peniaze 60k v cistom, ale to co tu pisete o tych vasich investiciach mi proste nevychadza, ze by ste si to mohli dovolit bez toho aby ste bud zarabali nasobky toho co ja, nemali 60 rokov a nesporili cely zivit o suchom chlebe a vode alebo proste nedostali od rodiny masivnu financnu injekciu na start.