Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů

Re:Nevzdáváme to - nová burza bitcoinů
« Odpověď #360 kdy: 30. 11. 2013, 18:47:37 »
Myslíš ECN, STP, MM? To se týká jenom forexu, ne? Nebo u akcií se tyhle čachry dělají taky, akorát míň viditelně? :)

« Odpověď #361 kdy: 01. 12. 2013, 12:28:40 »
Ruletu při sázení na téměř 2/3 výhru považuji za rozhodně bezpečnější než Bitcoin. Navíc si u fyzické rulety sáhnout jak na peníze tak na žetony.
Česká burza nefunguje zrovna dobře a každý to ví. Jinak by si tam právě IT firmy chodily pro peníze na projekty.

Nějak nechápu jak by mi držení volatilní měny bitcoin usnadňovalo nákup čehokoliv.
V podstatě si mohu koupit měnu všech rozvinutých států.
Bitcoin mi vytvoří pouze další "kurzové" a bezpečnostní riziko.

v.sp

« Odpověď #362 kdy: 01. 12. 2013, 12:43:09 »
Nechci hodnotit BTC, i když mně samotnému připomíná tulipánovou horečku.

Musím ale uznat, že postavit burzu či jiné služby pro obchodání/ukládání/... s BTC je nejlepší způsob, jak vydělat. I při zlaté horečce vydělali nejvíc majitelé barů a prodejci krumpáčů. A některé příspěvky v diskusi ukazují, že hlad po těchto službách je.

Jen tu jde prostě už o příliš mnoho peněz a jde o velmi lákavý cíl (útočník získá hodně peněz, navíc těžko vysledovatelných). Tohle je potřeba dělat pořádně a velmi paranoidně.
Zmínili tu, že očekávají malý provoz, řádově pár obchodů za minutu. I kdyby to bylo 10BTC/minutu, je to obrat 5 mio USD/den (počítal jsem 8 hodin pracovní dobu). Takový systém by už - aspoň dle mého skromného názoru - zabezpečený měl být pořádně.
Pominul jsem, že takový obrat těžko v ČR udělají; ale pokud je obrat výrazně nižší, jsou jiné možnosti zabezpečení (včetně manuálních kontrol) a přístupu k problému celkově.

Tom Liberec

« Odpověď #364 kdy: 02. 12. 2013, 16:34:20 »
Nejsme my národ nevděčný. Tunel Blanka a kdo ji zná a kdy viděl.  Takhle tunel Pavel to by bylo správne jméno. Pokud se to potvrdi alespoň se ukáže fakticka bezpečnost Bitcoinu i to, že to ani zdaleka nejsou peníze v bance.

PANKapitanRUM

« Odpověď #365 kdy: 02. 12. 2013, 16:41:28 »
Tak blanku je potřeba něčím zasypat a je snad něco lepšího než vyzdít tu díru pomocí zlatých cihel? ;D

Z ekonomického hlediska:
Bob_CZ ukradne peníze.
Za peníze si nechá v ČR postavit barák, prostaví spoustu milionů, zbytek rozcourá s courama.
Proč mu to nepřát?
Vždyť dá práci spoustě lidí, kteří dají práci zase dalším lidem ;D
Pánové, použít peníze vydělané prodejem drog takto bohulibým způsobem, tedy dát lidem práci, to je přeci krásné ne?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #366 kdy: 02. 12. 2013, 16:45:37 »
Nejsme my národ nevděčný. Tunel Blanka a kdo ji zná a kdy viděl.  Takhle tunel Pavel to by bylo správne jméno. Pokud se to potvrdi alespoň se ukáže fakticka bezpečnost Bitcoinu i to, že to ani zdaleka nejsou peníze v bance.

S tímto návrhem nesouhlasím a silně proti němu protestuji.  ;D Když už, tak by to měl být tunel Pavla Béma, když máme i Letiště Václava Havla a ne Letiště Václava.  ;D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #368 kdy: 02. 12. 2013, 16:53:25 »
Jak to tak vidím, tak Bitcoin se zlikviduje právě díky své hodnotě, protože chamtivců není málo, a až to lidem dojde, že je to důl pro šmejdy, tak tuto měnu opustí a tím vlastně zanikne. Možná to bude ještě rychlejší, než jsem si myslel.

Tom Liberec

« Odpověď #369 kdy: 02. 12. 2013, 17:04:20 »
Nějak to "trošku" padá.  Léčba s teto diagnózy Bitcoin probiha u Doc. Chocholouška.

« Odpověď #370 kdy: 02. 12. 2013, 17:11:47 »
Citace
První stopy vedou do Česka k programátorovi Tomáši J. Ten před časem na českých i zahraničních technických fórech hledal rady právě ohledně provozu skrytého on-line tržiště s využitím bitcoinů.
Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/velka-internetova-loupez-za-800-milionu-stopa-vede-k-ceskemu-programatorovi-16e-/firmy-trhy.aspx?c=A131202_110252_firmy-trhy_mev

A sakra. A já tady mluvil o směnárně. Polibek smrti?

SimpleCoin je připraven
« Odpověď #371 kdy: 03. 12. 2013, 17:29:00 »
Dobrý den

Včera jsme spustili stránky SimpleCoin.cz  Máme zájem o uživatelskou recenzi a zpětnou vazbu. Firmu provozuje české s.r.o. Údaje v podnikatelském rejstříku budou aktuální do dvou týdnů.

K Bitstock mám jednoduchou otázku: Kdo bude https://www.bitstock.cz provozovat ? Anonymní společnost ? Zhulenci z allhiseeds, kteří zrovna přezouvají bitcash ? Neboli když mi tam ukradnou všechny peníze vysmejě se mi carlos do ksichtu jako v Listopadu ? Kdo svěří své peníze něčemu co vzniklo pomocí dobrovolníků ?

Dále je otázka, proč administrace maže zcela identické fórum jako je toto, které jsem se pokusil založit a dvakrát prostě zmizelo, dokud jej Petr Krčmář nesmazal jako spam - musel jsem založit fórum o mizejících fórech.

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:SimpleCoin je připraven
« Odpověď #372 kdy: 03. 12. 2013, 17:55:31 »
Dobrý den

Včera jsme spustili stránky SimpleCoin.cz  Máme zájem o uživatelskou recenzi a zpětnou vazbu. Firmu provozuje české s.r.o. Údaje v podnikatelském rejstříku budou aktuální do dvou týdnů.

K Bitstock mám jednoduchou otázku: Kdo bude https://www.bitstock.cz provozovat ? Anonymní společnost ? Zhulenci z allhiseeds, kteří zrovna přezouvají bitcash ? Neboli když mi tam ukradnou všechny peníze vysmejě se mi carlos do ksichtu jako v Listopadu ? Kdo svěří své peníze něčemu co vzniklo pomocí dobrovolníků ?

Dále je otázka, proč administrace maže zcela identické fórum jako je toto, které jsem se pokusil založit a dvakrát prostě zmizelo, dokud jej Petr Krčmář nesmazal jako spam - musel jsem založit fórum o mizejících fórech.

Tak to napíšu ještě jednou ... Ta oranžová na vašem webu je viva ČSSD, prostě už i barva je nedůvěryhodná. Jednatelem s.r.o. je Petr, ovšem, proč stránky prezentuje Pavel (simplecoin). Sróčko, které se zabývá pronájmem nemovitostí bude ve směnárenství asi tak důvěryhodné, jako bitstock. Pod pokličku jsem ani nenahlédl, protože mi to přijde už na pohled sečité horkou jehlou, stejně jako bitstock.

Ten slovní útok na bitstock mi připadá jen jako krycí manévr. A to, že stránky provozuje nějaké sróčko není vůbec zárukou ničeho, takže to zdůraznění je naprosto zbytečné.

« Odpověď #373 kdy: 03. 12. 2013, 18:06:17 »
Citace
SPRÁVCOVÁ: Druhý jelito. Viděl, že pro něco jdu. On neřekne, paní správcová, když už tam do toho lijáku jdete, vemte mi taky nìco k jídlu a k pití. ... Ne, to on si počká, až já obsloužím jedno jelito, pak mu to začne v tom jeho mozku, co v mozku, v tom prejtu, co tam má, mu to začne vrtat, a pak teprve přijde na to, že chce taky uzenku s chlebem. Pivo, to ještě ne, to byste toho po něm chtěli moc. To ho napadne, až když bude jíst. ... Dobře. Dobře. Hodinku si ještě blbněte. Ale v deset zhasnu a pude se spát!

Sróčko, které se zabývá pronájmem nemovitostí bude ve směnárenství asi tak důvěryhodné, jako bitstock.
Co ti přijde nedůvěryhodné ná Kateryně Krypak, Sevastopol, Gogolja 3/9, Ukrajina? :)

« Odpověď #374 kdy: 03. 12. 2013, 18:13:15 »
Včera jsme spustili stránky SimpleCoin.cz

nemá to https. vůbec. taková stránka by ale měla mít POUZE https, s nejvyšší možnou úrovní validace certifikátu EV -> nedůvěryhodné

doména je navíc registrována na jiné sro než ta stránka prohlašuje -> nedůvěryhodné

v podmínkách není napsáno, kolik potvrzení v blockchainu se bere jako potvrzení, to je zýsadní informace -> autoři nerozumí bitcoinu

jsou schopni komunikovat se zákazníky v zásadních věcech plain emailem, který lze podvrhnout -> autoři nerozumí počítačové bezpečnosti

atd.