Taky si přihřeju polívčičku.
Po krachu mnoha burz, včetně českého bitcashe je důvěra v bitcoinové směnárny víceméně nulová. Člověk který chce koupit nebo prodat bitcoiny se může maximálně spolehnout na samostatné směnárny, které fungují podle pravidel svých provozovatelů a mají zpravidla vysoký spread. Uživatel je ve značné nevýhodě, protože musí přijmout podmínky směnárny... ve smyslu ber nebo nech ležet. Zkuste třeba koupit nebo prodat bitcoiny u Františka Fuky. Určitě se mu dá věřit.
Obchodování na burze je něco jiného, tam provozovatel rozhodně podmínky obchodu nevolí, tam se výsledná cena tvoří střetem poptávky a nabídky. Každý si může určit své ceny a utkat se tak s konkurencí. Pokud by v čechách vznikla plnohodnotná burza, což je přesně to o co se bitstock snaží, tak je to bomba
Co se týče tohoto vlákna, tak jsem za něj rád, konečně mám pocit, že se někdo bezpečnostní vážně zabývá. Myslím si, že všichni tady dali autorům toho projektu pořádnou lekci. Je otázkou, jestli výsledkem toho bude, zda se na to vykašlou, nebo zda se vrátí do svých vývojových studií, garáží a kýho čerta (Google také začínal v garáži) aby pořádně zapracovali na bezpečnosti. Z toho co jsem pochopil, tak jejich systém je hodně postavený na tom, že obrovský díl zodpovědnosti berou na sebe. Když se to podělá, ty červená čísla budou na jejich účtech ... následovat bude soud ... exekuce... možná kriminál....
Takže kluci, zpátky k rýsovacím prknům a znovu a lépe, držím vám palce.
A ještě si dovolím jednu teorii. Myslím si, že Ondřej, původní autor příspěvku to možná dokonce udělal schválně. Prostě chtěl aby se o tom začalo hovořit, chtěl si vyzkoušet, jak si projekt stojí než do toho napumpuje své prachy. Tu informaci možná už dostal a teď ji analyzuje (proto se už taky asi neozývá). Viděli jsme, že i v samotném demu jsou změny v některých deklaracích, už to nevypadá, že to spustí za pár dní. A je to dobře.
Mimochodem, je hezké tady lidem, co se snaží něco dělat nadávat do nýmandů a studentíků co něco zbastlí v PHPku a následně ostatním radit obchodování na Plus500. To už snad je lepší ty peníze rozdat bezdomovcům na Hlavním Nádraží, pro dobrý pocit.