Já osobně přistupuju k chytrýmu telefonu v podstatě jako k takovýmu veřejnýmu počítači - podle mě je nemožné to nějak rozumně zabezpečit, takže tomu apriori nedůvěřuju. Takže tam nemám žádný apky co mě potenciálně ohrozí např. bankovnictví, karty apod. a ani nějaká důležitá osobní data. Telefon mám téměř pořád zavřený v pouzdře, wifi, gps a bt zapínám jen když potřebuju. Pokud tohle někdo dodržuje a k tomu neinstaluje kdejakou blbost není potřeba skoro nic řešit a tedy žádný management není podle mě potřeba.
Jediné co bych teda dětem nainstaloval je nějaký antivir-fw - ale s tím nemám zkušenost - na všech vindowsích rodinných počítačích mám bitdefender a ten děla AV i pro mobily.
Domluvil bych se s dítětem na pravidelné kontrole mobilu, softwaru, komunikaci a chování v síti a na sociálkách (v jeho přítomnosti si nechal ukázat co si s kym a kam píše a případně upozornil na nevhodné chování = pokud máte důvěru a ono na na to přistoupí, může to působit že se bude chovat trochu rozumněji) a víc bych to asi neřešil.