Vyplatí se koupit iPhone 6S?

hemta

Re:Vyplatí se koupit iPhone 6S?
« Odpověď #60 kdy: 03. 05. 2018, 14:27:25 »
hosi nerad vamkazim tuto plodnu debatu o tom ci stoji itunes zahovno alebo nie, ale pytal som sa ci sa oplati kupit aj 3 rocny model bez toho, aby zacal telefon o rok sekat a podobne

Mozna byste mohl uvazit i to, jestlli chcete foun, kde si nechate vymenit tlacitko nebo display v autorizovanem servisu za cenu pulky noveho founu nebo ve vietnamskem butiku s tim, ze vam Apple foun brickne pristim updatem.

Ide o to, ze toto nie je novy model, ale trojrocny. Predavany za cenu, ktora sa dost priblizuje novsim.

Tak o cem uvazujete? Stoji to skoro stejne, tak proc byste kupoval stary, Jo, kdyby to bylo za ctvrtinovou cenu....

myslim ze desatrocny linux s dobovymi aplikaciami bude o dost sviznejsi ako sucasny.

Dnesni Linux pojede pouzitelne na deset let starem stroji (i starsim), pokud ma aspon 512 MB RAM (radsi 1 GB). Dnesni Android ci iOS nepojedou na deset let starem founu, i kdyby je nekdo na to naportoval, coz vyrobce urcite delat nebude. Apple 5 let, Android 2 roky, pokud mate kliku a vas vyrobce neni totalni kurva.

Tedy za predpokladu, ze ajFoun a androidi founy pred deseti lety existovaly, coz tusim ne, ale nechce se mi hledat datum.

Ako som pisal vyssie, u mobilov je to otazka vyrazneho narastu vykonu, pretoze nerastu z rovnakeho zakladu. Ten bol mimochodom v 2008 takmer nepouzitelny. U pocitacov je to ine. Doba divokeho rastu davno skoncila a v 2018 sa stale predavaju atomy s vykonom stvorjadier z 2008.

Iggy

« Odpověď #61 kdy: 03. 05. 2018, 16:56:52 »
Kde se vzal ten mýtus, že bez iTunes se iPhone nedá používat? ...

Ten mýtus se vzal třeba u iPhonu 4 a dřívějších, kdy ten telefon nešel bez iTunes poprvé zapnout. Takže to úplně mýtus není...

K původní otázce, jestli se vyplatí dneska 6s? Myslím, že se aktuálně nevyplatí koupit žádný iPhone vzhledem k cenám a kde je konkurence*. Mám doma iphone SE, ale jako hlavní telefon používám Redmi 4x (dualsim). Absolutně nechápu, kde je ta přidaná hodnota SE. 6s je na tom podobně, aspoň má ale lepší přední kameru a čtečku otisků, ty jsou na SE naprosto tragické.

6s stojí stejně jako Pixel, který má mnohem lepší foťák, což je imo u drahých telefonů nejdůležitější. Komu stačí plynulý systém, cokoliv z programu Android one.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #62 kdy: 03. 05. 2018, 19:08:24 »
nevyplati, iCoolari maji X takze bys nebyl c00l ;-)

AppleCider

« Odpověď #63 kdy: 03. 05. 2018, 19:55:54 »
Možná jste si nevšiml ale v druhé desetiletce 21. století frčí streamovaný obsah, což v současné době používá většina konzumentů bez ohledu na to, zda používají Android nebo iOS.

Vy jste si nevsiml, ze ani v 21. stoleti nezahodi lidi svou sbirku CD a audio souboru, ktere by radi narvali na svuj ajFoun bez ajTjuns, ktere jsou prakticke jak hrabe do postele a v tom jim streamovana hudba nepomuze.
Se prober, iPhone prostě není pro socky.

Milan

« Odpověď #64 kdy: 04. 05. 2018, 17:31:14 »
Za mě dávám, že nevyplatí. Stačí mobil za 5k a za dva roky ho vyměnit, než dávat např. 15k za Iphone, který, jak už bylo výše napsáno, zas až tak přidanou hodnotu pro běžného uživatele nemá. Respektivě 90% lidí na tom beztak "luxuje" internet + nějaké ty aplikace a tam obstojí výborně v dnešní době mobil i za 5k.

filiphonza

« Odpověď #65 kdy: 05. 05. 2018, 15:41:32 »
 ;D to:. JM asi sa nechapeme , ja som len napisal ze JA mam VLASTNIM iphoneSE , a z mojho hladiska neodporucam kupit starsi iphone  6 , netreba lietat medzi riadkami , odporucil som docasne nech si za 100€ kupi nokiu 3 , a ked bude mat dost financii nato aby  si kupil premna zamna aj iphone 11 , tak spravi lepsiu volbu ako kupovat starsi model

profesor na učilišti

« Odpověď #66 kdy: 05. 05. 2018, 19:20:45 »
Bavím se tím, ja tady jsou lidi, kteří nevstanou za 100k z postele, ale telefon za víc jak 5k se jim zdá drahý.

Zůstaňte u Androida, instalujte si vlastní firmware aby to alespoň trochu fungovalo, vyhazujte mobil po dvou letech.

Pro ty, kdo chtějí stabilitu a něco co funguje, je tu iPhone.

6s smysl má, ale možná bych vzhledem k cenovému rozdílu připlatil za 7.

« Odpověď #67 kdy: 05. 05. 2018, 20:40:02 »
Taky mě to napadlo...  :) navíc on slušnej Android po slevě beztak stojí 10+

Bavím se tím, ja tady jsou lidi, kteří nevstanou za 100k z postele, ale telefon za víc jak 5k se jim zdá drahý.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

anonym

« Odpověď #68 kdy: 06. 05. 2018, 03:30:46 »
Za ty penize co stoji iphone 6s lepsi android nenajdes, jen same cinske plecky typu redmi :D ja mit 8 na telefon tak si koupim z bazaru nexus a dam si tam lineage os.

ještě jeden

« Odpověď #69 kdy: 06. 05. 2018, 15:53:40 »
Ještě jeden operační systém umí přehrávat hudbu PROSTÝM ZKOPÍROVÁNÍM. Symbian. Můžete si vybrat, zda zkopírujete soubory přes
-bluetooth transfer souborů
-bluetooth obexprz
-bluetooth nokia pc suite
-wifi (nutnost spustit sdílení SMB přes SymSMB, ale nějaké update windows 7 przní možnost komunikace se sdílenými složkami údajně kvůli bezpečnostnímu update)
-přes kabel přes pc suite režiem
-přes kabel přes Mass Storage režim
-vyjmutím paměťovky a zkopírováním
-zkopírováním přes webDAV namounovanout jednotku
-stažením přes ftp (ftp klient)

Kolemjdoucí

« Odpověď #70 kdy: 07. 05. 2018, 02:29:16 »
Zůstaňte u Androida, ... vyhazujte mobil po dvou letech.

Zažil jsem toto se Symbianem, BlackBerry, Androidem i Applem, je to klasický způsob jak vydělávat peníze. Co tam máte dál?

Pro ty, kdo chtějí stabilitu a něco co funguje, je tu iPhone.

Nějakou další pohádku pro děti tam nemáte? Ne, že by se tato mým dětem nelíbila, ale byla příliš krátká. Musím ale připustit, že na mě zafungovala a málem jsem usnul...

« Odpověď #71 kdy: 26. 05. 2018, 16:12:42 »
Přestože jsem linuxák a podporuji opensource, tak mám iPhone přibližně od roku 2015.

Na hudbu používám Spotify. Ke kopírování hudby do iPhone by měl jít teoreticky použít Rhytmbox (defaultní přehrávač v ubuntu), který nabízí nějakou synchronizační službu, ale nikdy se mi to nepodařilo zprovoznit. Fotky ven kopírovat jdou (připojí se to prostě jako disk), dovnitř ne. Řeším to používáním Dropboxu.

Jinak kdysi jsem používal na flac a mp3 nějaké aplikace, které otevřely HTTP server, ke kterému se šlo připojit po lokální síti a hudbu nakopírovat přímo do těch aplikací takhle. Bylo to zdarma a fungovalo to, ale uznávám, že to bylo takové kostrbaté a relativně nepohodlné.

iPhone si kup, pokud nechceš mobil řešit. Pokud tě prostě nezajímá a chceš ho používat, pokud chceš rychlou GPS, ucházející foťák a naprosto nemáš zájem si s tím hrát. Apple se snaží, aby to pro tebe byla věc, jako třeba nůž. Dokud s ním chceš jen krájet, tak budeš spokojený, ale když ho budeš chtít brousit, nebo na něj pořizovat nějaké mody, třeba lepší držadlo, tak zapláčeš nad uzavřeností.

kory

« Odpověď #72 kdy: 26. 05. 2018, 18:20:09 »
Dobré odpoledne, nečetl jsem uplně celou diskuzi, takže jen mé osobní UX. Mám iPhone 6s cca 2 měsíce a nemohu mu vytknout nic. Předem hlásím, že hry hraji tak maximálně šachy...Apple bude tento model podporovat OS ještě tak 2 roky, což mi dostačuje. Týden jsem měl iPhone 7, jediný rozdíl mi přišel v neexistujícím mechanickém home button, rychlost jsem subjektivně vnímal stejně. 6s už je z nové slitiny a jeho se bendover aféra již netýkala. Foťák 12Mpx by měl být stejný jako SE, stejně i procesor. Dost fotím a točím video a naprostá spokojenost. Pokud kupujete nový kus určitě se vyplatí, pokud kupujete z druhé ruky, trochu bych se bál jak je na tom baterka, výměna stojí cca 1200-, Za mne je 6s stále velmi dobrý telefon, absolutně nepociťuji, že by mne v něčem omezoval, ale jak říkám nejsem heavy-user.

George

« Odpověď #73 kdy: 27. 05. 2018, 13:26:46 »
iPhone 6S bych osobně nekupoval. Už iPhone 7 je starý model. Za rok nebo dva bych se neodvážil jít do jakékoliv aktualizace iOS. Mám zkušenost s iPhone 4 a jeho poslední podporovanou aktualizací, která telefon absolutně znehodnotila. Do staršího než iPhone 7 bych dnes rozhodně nešel. Výjimkou může být SE kvůli kompaktním rozměrům.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 27. 05. 2018, 18:16:04 »
proc se iphone nemuze pres usb pripojit jako mass storage s tim ze bude vyhrazen nejaky r/w adresar pro nakopirovani souboru ke kterym budou mit pristup aplikace dle pripony ktere umi spoustet ?