No, docela zajímavá by mohla být třeba orientace v prostoru pomocí MPU6050. Ze zkušenosti vím, že není možné odečítat posuny, je tam neustále se načítající chyba. Nicméně kdoví jak by se to třeba dalo zminimalizovat při použitím 3 a více MPU6050. S Kdyby to bylo dostatečně přesné, mělo by to velké uplatnění, ale myslím že načítající se chybě se zde nedá vyhnout, což to činí nepoužitelným.
Nebo mě napadlo udělat na rotačním podstavci s krokovými motory platformu pro paintballovou pušku, s kamerou a dálkoměrem s automatickým zamšřováním. To by nebylo zase pracné, ale vyšlo by to draho: krokové motory, měříč vzdálenosti (cca aspoň 3000,-), lepší kamera, počítač - obyč. RPi by myslím pro image processing nestačilo, strojírenské věci bych si nechal udělat... no a potom je problematické zjistit trajektorie letu projektilu pro různé náklony výstřelu, protože bez toho by to bylo v podstatě celé k ničemu a tenhle soft není moc jendoduchý.
Udělat software pro výpočet trajektorií letu projektilu. Zde je ale dost problematická matematicko-fyzikální část, nevím jak vypočítat třeba aerodynamiku v závislosti na hustotě prostředí atd., za projektilem vznikají asi různé turbulence dle tvaru - to je projekt spíš pro odborníka, jestli má být co k čemu, náročný na studium něčeho mimo můj obor.
Nebo si postavit vysílač, ale tu mě štve, že nikde nevidím pořádně vysvětlená schémata, nemá smysl něco bezhlavě pájet když tomu nerozumím. V IT u algoritmů vždy můžeš dohledat, jak to či ono funguje a je myšleno, ale u el. schémat je ten vývoj nějak pozadu, asi to moc lidí už tolik nezajímá a prostě to vobšlehnou a moc se neptají. Uvažoval jsem proto že bych postavil jednoduchý AM vysílač, tam ty schémátka vcelku chápu, ale jakmile je schéma slepené z více podschémat a nejsou vysvětleny jejich funkce, tak už jsem v loji.
Udělat rušičku pro sestřelování kvadrokoptér - ještě ale nelítají ty od Amazonu
Aplikaci pro Android, která bude hledat nezabezpečené Wifi sítě a ukládat u nich jejich gps souřadnice, až by s nimi vznikla mapka. Jenže nejsem úchyl ani zloděj, takže naco. Škoda.
Být inženýr před 20 lety, udělal bych si regulátor předstihu na Jawu 350 z hall sondy a 8-bit monolitu (kolik to tak tehda stálo?), to bych byl frajer. No ale dneska už bych moc frajer nebyl a nové motorky to už stejně mají, i ty z Číny...
Neexistuje nějaký obor, který je teprve v plenkách? Něco jako IT před 20ti lety? Mě nic nenapadá.