Testy na pohovoroch

jpu

Re:Testy na pohovoroch
« Odpověď #30 kdy: 16. 03. 2018, 13:54:19 »
pravda, prechadzat kolekciu a zaroven nou manipulovat sa neda. to je ale vec, ktoru si clovek nemusi uvedomit. V podstate clovek v tom hlada nejaku optimalizaciu, vylepsie a ono pes je zakopany niekde inde :)

Kit

« Odpověď #31 kdy: 16. 03. 2018, 13:57:54 »
Myslite, ze je to rozumna otazka co dat na pohovoru kolegovi s 10+ lety praxe v C++ a rokem javy?

není. Kdo něco umí, chce u pohovoru výzvu, na které může ukázat své schopnosti, ne triviální opravu syntaktické chyby.

Pokud je to podle tebe jen chyba syntaxe, tak ji zkus opravit, ať se také poučím.

« Odpověď #32 kdy: 16. 03. 2018, 13:59:13 »
Co si myslite o testoch na pohovoroch? Hlavne, ak uz sa o miesto uchadzaju lud

Ono zavisi ako je ten test postaveny

Ked som ucil ma som 4 typy otazok

Vymenovacia – Očakáva sa zoznam názvov alebo termínov. Akákoľvek iná informácia uvedená v odpovedi spôsobí, že otázka je zodpovedaná nesprávne. Počet bodov za otázku je totožný s počtom položiek zoznamu.
za 1 bod, 2 body,. 3 body alebo 4 body

Vysvetľovacia – Podrobne vysvetlite danú tému. Návodom k nosným častiam odpovede sú podotázky, ktoré konkretizujú nosné témy odpovede. Syntax funkcií je nezaujímavá.
za 5 bodov a 7 bodov

Argumentačná – Odpoveď na otázku nie je jednoznačná. Závisí od preferencií konkrétneho študenta. Hodnotí sa množstvo, sila a relevantnosť argumentov predložených v zdôvodnení, vzhľadom na vybranú možnosť riešenia. Hodnotia sa aj podmienky, ktorými sa argumentuje, že riešenie je najvhodnejšie.
za 10 bodov

a

Algoritmická – Hodnotí sa návrh, ak by sa daný problém riešil. Hodnotí sa opis postupu, nie použité funkcie. Syntax konkrétnych funkcií je uvedená v odpovedi je hodnotená bodovou zrážkou
za 10bodov a 15 bodov

a na prijimaci test by soim daval len Algoritmicke a argumentacne otazky...

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 16. 03. 2018, 14:00:55 »
Myslite, ze je to rozumna otazka co dat na pohovoru kolegovi s 10+ lety praxe v C++ a rokem javy?

není. Kdo něco umí, chce u pohovoru výzvu, na které může ukázat své schopnosti, ne triviální opravu syntaktické chyby.

Pokud je to podle tebe jen chyba syntaxe, tak ji zkus opravit, ať se také poučím.

na prvním řádku chyba sytaxe je.

Petr

« Odpověď #34 kdy: 16. 03. 2018, 14:04:58 »

Me se to kompiluje  ;)

Kit

« Odpověď #35 kdy: 16. 03. 2018, 14:11:19 »

Zajímavé, mně stačilo opravit ten cyklus a jede mi to jak má. V čem spočívá ta tvá chyba syntaxe?

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 16. 03. 2018, 14:13:22 »
Me se to kompiluje  ;)

tak jsem se ztrapnil. V Javě už pár let nedělám. <> ve starších verzích nešlo.

v

« Odpověď #37 kdy: 16. 03. 2018, 14:13:54 »
Me se to kompiluje  ;)
já nic kompilovat nebudu, hádám správně výsledek ConcurrentModificationException?

pepa

« Odpověď #38 kdy: 16. 03. 2018, 14:14:34 »
pravda, prechadzat kolekciu a zaroven nou manipulovat sa neda. to je ale vec, ktoru si clovek nemusi uvedomit. V podstate clovek v tom hlada nejaku optimalizaciu, vylepsie a ono pes je zakopany niekde inde :)

Na toho psa by te upozornil interpret. Tohle proste nespustis, a pokud tak s errory. V jave jsem delsi dobu nedelal, ale todle je osklivost i v jinych jazycich a vevetsine znich to proste skonci tim, že se daný kód ani nezpustí, nebo to sletí na exception.

Osobně nechápu testy kde na odpověď už roky odpovídá prepocesor, kompiler, interpret, unit testy a jine testy.
Trochu mi to přijde jak na škole když nás vyhazovalio za zapomenutý středník, protože se zkouška programovala na papír.

jane

« Odpověď #39 kdy: 16. 03. 2018, 14:24:06 »

Na toho psa by te upozornil interpret. Tohle proste nespustis, a pokud tak s errory. V jave jsem delsi dobu nedelal, ale todle je osklivost i v jinych jazycich a vevetsine znich to proste skonci tim, že se daný kód ani nezpustí, nebo to sletí na exception.

Osobně nechápu testy kde na odpověď už roky odpovídá prepocesor, kompiler, interpret, unit testy a jine testy.
Trochu mi to přijde jak na škole když nás vyhazovalio za zapomenutý středník, protože se zkouška programovala na papír.

Odebírání při procházení není obecně problém, tak nechápu, proč by tě někdo měl upozorňovat.

jpu

« Odpověď #40 kdy: 16. 03. 2018, 14:24:41 »
presne k tomu narazam, ze na pohovore nie sme na skuske. a na taketo veci upozorni prekladac, popr. resharper ako doplnok.

Kód: [Vybrat]
delegate void Func();
int k;
List<Func> list = new List<Func>();
for (k = 0; k < 10; k++)
{
 list.Add(() => Console.WriteLine(k));
}

foreach (var func in list)
{
func();
}
co bude vysledkom?

Petr

« Odpověď #41 kdy: 16. 03. 2018, 14:25:16 »
Me se to kompiluje  ;)
já nic kompilovat nebudu, hádám správně výsledek ConcurrentModificationException?

Ano vysledek mas spravne. Ale otazka znela jestli se libi a co by udelal jinak.
Takze spravnych odpovedi je spousta. Ja sem chtel aby mi o tom neco povedel.

Mohl by chtit pouzit iterator, nebo vytvorit novy list. A nebo mohl rict, ze zadny list iterovat nebude, protoze pouzije streamy filtry a reduce....

Ja sem si proste chtel povidat.

v

« Odpověď #42 kdy: 16. 03. 2018, 14:29:02 »
Me se to kompiluje  ;)

Ano vysledek mas spravne. Ale otazka znela jestli se libi a co by udelal jinak.
Takze spravnych odpovedi je spousta. Ja sem chtel aby mi o tom neco povedel.

Mohl by chtit pouzit iterator, nebo vytvorit novy list. A nebo mohl rict, ze zadny list iterovat nebude, protoze pouzije streamy filtry a reduce....

Ja sem si proste chtel povidat.
chápu a oceňuju váš přístup, když jsem jednou jedinkrát byl požádán o technický pohovor, tak jsem to koncipoval stejně

Petr

« Odpověď #43 kdy: 16. 03. 2018, 14:30:17 »
pravda, prechadzat kolekciu a zaroven nou manipulovat sa neda....

Na toho psa by te upozornil interpret.....
Osobně nechápu testy kde na odpověď už roky odpovídá prepocesor, kompiler, interpret, unit testy a jine testy....

A to je ten problem. Tohle se zkompiluje a chyba vyleti az v runtimu podle toho co tam prijde za list. Automat te na to neupozorni. A Unit testy musi nekdo napsat tak aby na to prisli. Coz neni uplne bezne.

phpkral

« Odpověď #44 kdy: 16. 03. 2018, 14:41:09 »
Mozna chteji cloveka co ten jazyk opravdu zna a ne opici co napise prvnich par pismen pak doplni do prednastavenych policek par cisel opet s naseptavacem a pak to necha automaticky opravit.