obávám se že nejspíše budeš muset hledat aplikaci "procházka venku", ta bohužel není dostupná na linuxu ani mobilních platformách, ale pouze na platformě "vlastní nohy TM". Oční problémy nevyřešíš koukáním na displej ve fixní vzdálenosti.
Vážně jsem nečekal, že na zrovna na tohle fórum chodí tolik trollů nebo lidí, kteří nechápou psaný text. Četl jste vůbec můj dotaz? Chápete o jakou oční vadu se jedná? Nebo jen chcete být za každou cenu vtipný? Moc se to totiž nepovedlo
Ja si myslim ze zrovna toto nebol trolling, ale celkom dobre mienena rada na zaklade skusenosti toho cloveka.
Teraz moje vlastne skusenosti:
Ked bol moj syn maly tiez sme chodili s nim k ociarovi. Prva doktorka (bola mlada a tak zrejme doporucovala najnovsie trendy) tak hned povedala, ze je nutna operacia. Nato som sa s nou rozlucil. Druhy doktor predpisal okuliare, ale okrem toho nam poradil aj doktorku, ktora sa na tie pripady specializuje. Nakoniec sme skoncili u tej doktorky. Tam mu predpisali okuliare, povedali, ze aspon doma mu mame davat okluzor a chodili sme tam raz za cas na pravidelne kontroly, kde ho trapila sestricka minimalne 30 minut cvicenim na nejakom pristroji. Musim povedat, ze syn tam chodil velmi nerad, za nosenie okluzora som ho musel aj odmenovat (kupit nejaku hracku, alebo neskor nejake eura), lebo inac to odmietal.
No ja som odmalicka viedol obe svoje deti k sportu, moj syn od 6 do 11 niekolko krat do tyzdna trenoval futbal a potom sa mu zapacil tenis, takze od 12 trenoval pravidelne tenis. Ja si myslim ze k zlepseniu zraku prispel dost ten loptovy sport. Som presvedceny, ze to bol vedlajsi efekt loptoveho sportu. Pretoze, ked je clovek nuteny sledovat loptu, urcite sa mu na to prisposobi aj zrak. Uz si presne nepamatam, ale myslim, ze tak po 3-4 rokoch chodenia k ocnej lekarke, mu po nejakej kontrole predpisala nespravne okuliare, co povedal, ze cez to zle vidi. Otestoval som ho ci vidi aj bez okuliarov, bolo to ok, tak sme okuliare zrusili a prestali chodit k tej ociarke. Teraz ma 19 rokov a nema ziadne problemy s ocami.
Mimochodom podobne mi pomohol aj moj fotr: Ked som bol maly tiez mi diagnostikovali nejaku poruchu zraku a predpisali okuliare s ktorymi som mal stale najake problemy. Moj fotrik - logicky rozmyslajuci inzinier - ma otestoval, zistil ze okuliare nepotrebujem a tak som ich prestal nosit. Odvtedy som cely zivot ziadne okuliare nepotreboval, az teraz ked som uz stary potrebujem okuliare na citanie. Zaujimave, ze fotr ked mal cca 50-60 tiez si daval okuliare na citanie a teraz ked ma 91 okuliare vobec nepotrebuje. Cita uplne v pohode male pismenka - napr. v biblii v kostole, ktore ja bez okuliarov alebo lupy nedokazem dekodovat.
Myslim si, ze zrak sa s vekom stale meni a ze najnovise trendy ako operacie, rozne appky, virtualna realita a ine navymyslane blbosti nie su najlepsie. Radsej treba pouzivat zdravy sedliacky rozum.