535 newslettrow na mail za deň

Roman Mátyus

535 newslettrow na mail za deň
« kdy: 16. 12. 2010, 08:13:54 »
Zdravím,
nechal som si posielať newsletter z kupdnes.cz na mail. To čo som uvidel dnes ráno v schránke ma dosť prekvapilo. 535 mailov z kupdnes.cz. Začínate spamovať? Toto je už trošku moc, nie?

Re: 535 newslettrow na mail za deň
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2010, 08:28:01 »
Tohle je spíš dotaz na Kupdnes a ne na Roota. Jsme sice z jedné "stáje", ale to neznamená, že na ně máme nějaký vliv. Každopádně jako soudný člověk musíte uznat, že 535 mailů rozhodně nelze považovat za spam, ale za chybu technického rázu. Zvláštní přitom je, že moje žena ten newsletter také odebírá a 535 zpráv jí nepřišlo. Nejde třeba o chybu na vašem mail serveru? Liší se ty maily nějak v hlavičce nebo to je jeden mail, který se nějak rozmnožil?

Roman Mátyus

« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2010, 08:35:01 »
Práve mi prišlo ďalších 27 mailov a stále prichádzajú ďalšie.
Ďalšia znepokojová vec je, že posielate maily do všetkých schránok súčasne!! V hlavičke mailu teda teraz má každý z vašich adresátov celú Vašu databázu mailov.
Predpokladám, že miesto toho aby sa zakaždým poslal 1 mail na jednu schránku, tak script prechádza mail po maile, ale nepošle mail iba jednému adresátovy ale všetkým. To znamená, že toto zahlcovanie skončí ak mi príde 847 mailov - toľko máte mailov v DB. Rozumiem tomu správne? Dúfam, že sa to zajtra zopakuje! (ironicky)
Myslím, že po dnešnom dni bude väčšina mailov od Vás končiť v adresátovom spam koši.
Spravte s tým niečo!!!

Roman Mátyus

« Odpověď #3 kdy: 16. 12. 2010, 08:41:53 »
Tohle je spíš dotaz na Kupdnes a ne na Roota. Jsme sice z jedné "stáje", ale to neznamená, že na ně máme nějaký vliv. Každopádně jako soudný člověk musíte uznat, že 535 mailů rozhodně nelze považovat za spam, ale za chybu technického rázu. Zvláštní přitom je, že moje žena ten newsletter také odebírá a 535 zpráv jí nepřišlo. Nejde třeba o chybu na vašem mail serveru? Liší se ty maily nějak v hlavičce nebo to je jeden mail, který se nějak rozmnožil?
Ospravedlňujem sa, že to píšem sem, ale myslím, že to tak trochu sem aj patrí.
Mail server mám gmail - chybu nepredpokladám. medzi prvým a posledným je rozdiel v odoslaní 1 minúta. Prvý bol podla hlavičky odoslaný 5:00 a zatiaľ posledný 5:01. Prichádzajú však stále s nejakým omeškaním. Proste prichádzajú sústavne.

« Odpověď #4 kdy: 16. 12. 2010, 08:44:47 »
Tak mám informace od našich techniků a skutečně je chyba na našem serveru. Prý už další maily neodcházejí, ale pravděpodobně mají ještě nějakou zásobu servery po cestě. Každopádně o tom technici vědí a vyřeší to.

Roman Mátyus

« Odpověď #5 kdy: 16. 12. 2010, 08:46:43 »
Tak mám informace od našich techniků a skutečně je chyba na našem serveru. Prý už další maily neodcházejí, ale pravděpodobně mají ještě nějakou zásobu servery po cestě. Každopádně o tom technici vědí a vyřeší to.
Veľmi pekne ďakujem! Skutočne

« Odpověď #6 kdy: 16. 12. 2010, 08:54:10 »
Prý se jednalo o nějakou programátorskou chybu, pro zajímavost ve frontě prý ještě visí 1684180 mailů k odeslání. Mail server ale stojí, takže další pošta už neodchází a technici likvidují frontu a vývojáři hledají chybu. Každopádně při té záplavě mailů se dostalo jen na uživatele, kteří jsou relativně na začátku abecedy a stihli maily dostat. Proto zřejmě mojí ženě nic nedorazilo.

Tomáš Krause

• *
  • 20
  • Pokud mě potřebujete kontaktovat, použijte e-mail.
    • Zobrazit profil
    • Osobní web
« Odpověď #7 kdy: 16. 12. 2010, 08:55:25 »
Dobrý den,

jak už psal Petr, šlo opravdu o technickou chybu, nikoliv záměr. Takhle hloupě by přeci nikdo nespamoval.

Našim uživatelům odesíláme omluvu. Velice nás to mrzí, ale chyby se bohužel stávají a nám zbývá jen se omluvit a zařídit se tak, aby se něco podobného už stát nemohlo.