Úplně jsem to z té změti čísel nepochopil, ale PD jsou dělaný na to, že si dohodnou větší napětí a pak nemusí být ty proudy tak velký, aby tavily kabely (plus nežádoucí pokles napětí na kabelech, obzvlášť dlouhých).
Typuju v 5V to prostě 2x4,5A (45W) nedá, ale třeba ve 12V by to mělo 3,75A dávat. Co říká návod?
Namátkou třeba Baseus GaN 45W má USB-C (30W) a USB-A (15W). Pokud z toho budu tahat jen 5V, tak maximálně dá jen 3A na USB-C (15W) a 4.5A na USB-A (22,5W). Což je dohromady míň než maximum 45W. No ten proud na USB-A je taky podezřele víc, než uvádí maximální výkon, takže bych na to moc nesázel.
https://www.baseus.com/products/gan-2-in-1-power-bank-45w-10000mah
Ale do takových výšek já vůbec nelétám. Baterie se nikdy nedobíjí vyšším proudem než 2.3A. Při 4.4V(max) to je 10.12W , ale tady šlo o 30% a při napětí 4.0V =9W na straně baterie. Na straně USB konektoru, při 5V nejde nikdy na 2.5A a při 9V šlo nejvíc 1.3A, takže fakt limit 20W , nebo nejdebože 45 na telefonu není překročen. USB-A se vůbec nevyskytuje .
Ostatně by to z USB-C nabíječky šlo hodně krkolomně (asi přes 3 redukce OTG + microB-A +), ale s tím bych sem nechodil.Ta recenze přesně potvrzuje to, co jsem napsal, takže nakonec příliš povyku pro nic.
Tu recenzi jsem četl a vůbec nic nepotvrzuje.
Obrázek z "recenze" jste viděl?
nenabíjím žádné devices requiring more than 20W
Díval jsem se na nějakou INIU I622 USB-C Charger 45W a ta umí i 20V-2,25A a 15V-3A, takže nejen 5/9/12V.
Takže když nabíjíš první telefon proudem 2,245A při 20V, tak to je 44,9W a když při připojení druhého telefonu klesne proud na 1,3-1,6A, tak v tu chvíli může nabíjet 12V*1,6A=19,2W a nebo 15V*1,3A=19,5W. Stačí.
Vždyť já 20W,20V, ani 12V, ani 2.5A vůbec nenabíjím!!!! Fakt mám pocit, že ty poctivá čísla jsem v úvodu dotazu psal zbytečně. I kdyby při těch 2245mA šlo 5.5V pro, stále to je 12.3W.
Hm, jako že proud a napětí neměříte speciálním měřidlem do USB, ale spolehnete se na to, co říká telefon? A napětí předpokládám taky? Tak to ale není směroplatný
Jestli je to INIU I622 45W, tak tady přímo ukazují, jak mu nabíjí dvě powerbanky 20 a 18W současně, oba na 12V. Pokud jedno to zařízení chce jiné napětí než druhé, tak to většina takovýchto nabíječek neumí ošéfovat a dá na obou to menší z nich.
https://www.chargerharbor.com/iniu-i622-45w-dual-usb-c-pd-wall-charger-review/
Bohužel C-C měřič nemám. Nebo snad ty údaje z čidel jsou nepřesné u milionů zařízení? To by pak byl docela průser. Na /sys/class/power_supply/{battery_0,bms,main}/ se já spoléhám. I kdyby tam byla nepřesnost 10% a ještě podhodnocující ve včech přípaech, pořád i při korekci o 21% (110%^2) je to hluboko pod 20W
Ale vždyť z 5V už není kam dolů jít.Telefon se 9V a případně 6.7V(
) ke konci nabíjí jen zpowerbanky. Z všech USB-C nabíječek jen pěti volty.
Potřetí, 18W opravdu nehrozí ,když baterka se nikdy nenabíjí nad 2245mA. Krát 4V, , plus 21% domnělé nepřesnosti + 2245mA*0.5V i kdyby nabíječka se pokoušela dorovna pokles napět + 2W jako ztráty v obvodu telefonu = pod 15W a to vše nadhodnocuju.
Já mám pocit, že jste se všichni spikli a snažíte se mi vsugerovat, že telefon je schopný se nabíjet 20W i přes dodaná data dokumentující průběh nabíjení.
Nerozebíral jsem podrobně druhé telefon, jen se u něj píše, že nabíjet lze maximálně 15Watty. A i kdyby, je to pod 20W, nemělo by to ovlivnit druhý port, napětí nemůže u prvního spadnou na nižší profil, protože před i po je 5V