Tak mi tady leží externí 2TB HDD s vyměnitelným micro USB 3.0 konektorem, který nefunguje. 2.5" SMR. Vtipné na tom je ,že před x lety jsem ho používal jako úložiště, pak jsem z něj překopíroval data, promazal asi rok nepoužíval (ale každý měsíc zapínal aby nezarezly ložiska) a asi po roce na disk přestalo jít zapisovat větší množství dat (popis projevu na závěr). Po dalším roce se sice disk připojí, jsou vidět oddíly a i soubory na několika FS, ale to je tak všechno, opět se kousne při pokusu cokoli otevřít.
Zkoušel jsem se zaměřit i na napájení, různé nízkoohmické kabely, připojen více micro USB3.0 a micro USB 2.0 konektory.
Všechno se to projevuje tak, windowsí aplikace zatuhnou (správce disků, průzkumník) a po vytažení disku ožijou a zaplaví mě hláškou chyb( ne chyb disku, ale zpráv jako důsledek odpojení disku: umístění není k dispozici, soubor nelze otevřít)
Jsou nějaké selské rady jak tenhle smutný kousek hardwaru přivést k životu? Je promazaný, a jsou na něm jen výplňová data k ničemu. (zrovna asi je tam vidět, že tam jsou pokusu zkopírovat dva 2GB soubory a v tu chvíli možná to byla poslední rána pro disk.)
Škoda že jsem si k němu nepřikoupil prodlouženou záruku ale nevím, jestli by pokryla období, kdy se to stalo
Vypadá to, že softwarově se s tím nepohne.
Disk se točí, nedělá nějaké zvláštní zvuky. Při ohybu konektoru nedochází k přerušení.