Suse nebo Kubuntu?

qwertz

Re:Suse nebo Kubuntu?
« Odpověď #45 kdy: 08. 12. 2017, 09:39:18 »
pokud by vyvojarum KDE nevyhovovalo Ubuntu LTS jako zaklad pro NEON kterym presentuji KDE at jiz jako LiveCD/UzivatelskaInstalace, tak primo na "KDE Slimbook", tak nepovoli aby se to oficialne za KDE vytvorilo/provozovalo/predinstalovavalo... tecka

je irelevantni zda ten kdo za NEON stoji, je 1 nebo 1000 lidi, stejne tak je irelevantni zda pretim delal nebo nedelal na Kubuntu, co je relevantni je ze KDE Neon ma Ubuntu LTS zaklad a KDE balicky za kterejma stoji autori KDE (at jiz primo pripravou, nebo neprimo podporou)... tecka

Asi byste si měl lépe přečíst co píšu já, i co se píše na webu KDE. Vývojáři KDE si nic nevybrali. Těm je to celkem logicky jedno (ostatně většina z nich používá úplně jiné distribuce). Vývojáři KDE přibrali další lidi (KDE Neon team), a ti si vybrali Ubuntu LTS, protože ho znají.

Nevím, proč se tady snažíte o nějakou pohádku o tom, jak vývojáři KDE byli obráceni na svatou víru v Ubuntu, jakožto nejlepšího řešení pro všechno, když to je záležitost 5 lidí jednoho z mnoha projektů v rámci KDE komunity. To, že je to oficiální projekt KDE nikdo nezpochybňuje, ale vydávat vývojáře "KDE Neon" za (všechny) vývojáře KDE je demagogie. Dál už nereaguji, protože je mito vlastně úplně jedno.

kuba77

« Odpověď #46 kdy: 08. 12. 2017, 09:50:37 »
Všechny balíčky v Manjaru přichází se zpožděním cca 14 dní a ano, čeká se na jejich opravy a jsou testovány.

Třeba nová verze kernelu se do stable Manjara dostane rychleji než u Archu. Aspoň teď to tak bylo u 4.14.

« Odpověď #47 kdy: 08. 12. 2017, 10:55:30 »
Všechny balíčky v Manjaru přichází se zpožděním cca 14 dní a ano, čeká se na jejich opravy a jsou testovány.

Třeba nová verze kernelu se do stable Manjara dostane rychleji než u Archu. Aspoň teď to tak bylo u 4.14.

Já tedy stále setrvávám na 4.9 LTS, na 4.14 je možnost přejít, ale nikdo tě k tomu nenutí. S aktualizací jádra si plánuji alespoň ještě měsíc počkat..

JaM

« Odpověď #48 kdy: 10. 12. 2017, 21:23:52 »
OK. Díky všem za příspěvky. Zkusím fungovat na Debianu a uvidím.
Jak teď uzavřu toto vlákno?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 11. 12. 2017, 00:03:36 »
Zkusím fungovat na Debianu a uvidím.

Ja ted instakuju MX Linux. Vypada to zatim docela nadejne, i kdyz tedy instalator je ponekud veprovy. Druhy problem je, ze tam defaultne instaluje hafo veci, aniz by se to ptalo a tak to ted uklizim. Bohuzel nemaji neco jako minimalni instalaci.

anonym

« Odpověď #50 kdy: 11. 12. 2017, 00:40:27 »
Zkusím fungovat na Debianu a uvidím.

Ja ted instakuju MX Linux. Vypada to zatim docela nadejne, i kdyz tedy instalator je ponekud veprovy. Druhy problem je, ze tam defaultne instaluje hafo veci, aniz by se to ptalo a tak to ted uklizim. Bohuzel nemaji neco jako minimalni instalaci.

Ty jsi minimalista Jardo, musíš myslet taky trochu ve velkém občas - thinking big! Chce to jen trochu odvahy. Vyšla nová distribuce, Windows 10, všechno v ní funguje jak má a grafika je povedená. Nechceš? Nainstaluje ti to jen pár nejzákladnějších věcí.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 11. 12. 2017, 00:53:33 »
Ty jsi minimalista Jardo, musíš myslet taky trochu ve velkém občas - thinking big! Chce to jen trochu odvahy. Vyšla nová distribuce, Windows 10, všechno v ní funguje jak má a grafika je povedená. Nechceš? Nainstaluje ti to jen pár nejzákladnějších věcí.

Ano, ja vim, to je opravdu povedene distro. Ale obavam se, ze pres to, ze jsem do stroje hodil SSD, tak by instalace trvala tak tri dny, update dva tydny a nasledne by mi to to SSD uswapovalo k smrti tak nejpozdeji za mesic, takze radsi budu skromny a spokojim se s MX Linuxem, ve kterem mi zatim take vse funguje a dokonce ma Pale Moon rovnou v repu, coz jsem zatim jinde nevidel.

anonym

« Odpověď #52 kdy: 11. 12. 2017, 14:06:20 »

Ano, ja vim, to je opravdu povedene distro. Ale obavam se, ze pres to, ze jsem do stroje hodil SSD, tak by instalace trvala tak tri dny, update dva tydny a nasledne by mi to to SSD uswapovalo k smrti tak nejpozdeji za mesic, takze radsi budu skromny a spokojim se s MX Linuxem, ve kterem mi zatim take vse funguje a dokonce ma Pale Moon rovnou v repu, coz jsem zatim jinde nevidel.

Já myslím, že to by ses zapsal do Guinesovy knihy rekordů, to taky není špatné.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #53 kdy: 11. 12. 2017, 16:07:01 »
@anonym nezapsal, takovych jsou zastupy, deli se na 2 skupiny lidi, ty co jim nevadi ze jsou windows spatny os a ze zbytecne kriplej vykon hw a ty co si misto windows dali gnu/linux a beha jim to rychle ;-)

...

« Odpověď #54 kdy: 11. 12. 2017, 17:57:25 »
@anonym nezapsal, takovych jsou zastupy, deli se na 2 skupiny lidi, ty co jim nevadi ze jsou windows spatny os a ze zbytecne kriplej vykon hw a ty co si misto windows dali gnu/linux a beha jim to rychle ;-)

Já si raději budu kryplit výkon HW než výkon svého mužství v důsledku ještě větší doby sezení za kompem. Mě tato Linuxová distribuce vyhovuje.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 11. 12. 2017, 20:25:47 »
Já si raději budu kryplit výkon HW než výkon svého mužství v důsledku ještě větší doby sezení za kompem. Mě tato Linuxová distribuce vyhovuje.

Jo, pockej, az ti zase MS odinstaluje vsechny ne-MS aplikace.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #56 kdy: 12. 12. 2017, 01:49:33 »
nemyslim si ze u tebe o nejakem muzstvi muze byt rec, kdyz se chovas jako vul, ale pro jistotu... kdyz mas kryplenej vykon HW s Windows, tak s sedis za kompem dele, protoze cekas dele v dusledku krypleneho vykonu HW, jeden priklad za vsechny, WindowsUpdate, pri aktualizaci mas zpomalene cele PC, pri vypinani cekas na dokonceni aktualizaci, pri zapinani ceks na dokonceni aktualizaci, minimalne 50% aktualizaci vyzaduji vzdy restart... aktualizace v GNU/Linuxu nevyzaduji restart (krome instalace jadra, ale to muzes odlozit dle sveho uvazeni do "nekonecna"), pri restartovani a startovani se zadne aktualizace nedokoncuji, protoze se provedli proste rovnou pri normalni aktualizaci v bezicim systemu kdy vykon pocitace ani nebyl snizen ;-)

dalsi priklad instalace aplikaci, zatimco v GNU/Linuxu nainstalujes desitky/stovky aplikaci najednou zaskrtnutim ve "Spravci Software" a nainstalujou se automaticky bez potreby hledat web tvurce, stahovat rucne instalacky, pustit setup.exe, odtukavat dalsi,dalsi,dalsi... a to vcetne veskerych knihoven, frameworku, resp. vsech zavislosti...

se zamysli, jak by to asi vypadalo v telefonu, kdyz bys musel vsechny aplikace stahovat z webovych stranek tvurcu, rucne instalovat, pak si rucne hlidat jestli nevydal novou verzi... no bylo by to peknej opruz a na h0vno, tedy presne tak jak je to ve Windows na "PC" ;-) smesnej WindowsStore sem netahej, to tu jednak mel mit Microsoft uz v minulem stoleti (jako to mel GNU/Linux) ale hlavne tam by mel mit win32 aplikace v poctu tisicu aby si vybral kazdej a ne ze to taha bud rucne, nebo si aspon tech "par" znalejsich nahodi Chocolatey ;-)

anonym

« Odpověď #57 kdy: 14. 12. 2017, 23:28:26 »
Prý v Linuxu nainstaluješ desítky/stovky aplikací na jedno kliknutí, ty jsi komik ;D ano, skutečně výstižné, chci si něco nainstalovat a spolu s tím se stáhne hromada desítek možná stovek menších balíčků. Ok, já budu hodný, řekněme, že nebudu řešit ty balíčky. V tom případě, ty si potřebuješ instalovat desítky/stovky aplikací? Trpíš nějakým typem fetiše?  ;D ;D ;D Nevím jak ty, ale já potřebuju aplikací jen pár a velice rád si je stáhnu na stránkách výrobce, který za ně ručí, ne v lepírně balíčků nějaké linuxové distribuce... A ty mi teď řekneš, jak administrátorovi to ušetří X, Y, Z. Ale to já pořád říkám, že Linux je super na kiosky a na servery :) já kdybych měl nějaký kiosek na starost, dám tam hned Ubuntu, to se spolehni  8)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 14. 12. 2017, 23:45:06 »
chci si něco nainstalovat a spolu s tím se stáhne hromada desítek možná stovek menších balíčků.

Jo, to se ti na Widlich nestane, tam ty mensi balicky mas zabalene s kazdou aplikaci, takze deset aplikaci = deset sad mensich balicku. Nekdy uplne jine, nekdy uplne stejne a jindy v podstate stejne, akorat v jine verzi. Na Linuxu je aspon cast z nich vyuzivana vicero aplikacemi. Mozna proto se Linux + hafo aplikaci vejdou treba do 10 GB, zatimco jen samotne Widle potrebuji nejmin dvojnasobek. Pravda, co nam na Linuxu chybi, je DLL hell, takze si neuzijeme tolik srandy.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #59 kdy: 15. 12. 2017, 00:12:17 »
Prý v Linuxu nainstaluješ desítky/stovky aplikací na jedno kliknutí[...]
Ano, to je pravda.