Na Internetové diskuzní forum pro sdílení názorů se píše pod vlastním jménem odkdy? Každý normální člověk Internetového fora využije jakožto prostoru, kde může svobodně projevit svůj názor - docela vítaná změna po celodenní korektnosti v práci.
Vidíte, já mám to štěstí, že mohu vyjadřovat svůj názor jak v práci, tak i ve veřejném prostoru, a korektnost nepovažuji za nic pokleslého. Že neumíte vyjádřit disentní názor při zachování zdvořilosti, není problém nikoho jiného, než Vás, vaší výchovy, a píle při vzdělávání se.
Představte si, že jste na serveru, kde autoři píší dokonce celé články svým jménem, autoři knih a novináři se podpisují (tu a tam používají pseudonym, nikoliv však anononynitu), a snažíte se anonymně hejtovat firmu, která má ve veřejných rejstřících zapsané své majitele a statutární činitele. To, co předvádíte, není projev svobody, ale esence lidské malosti.
Kdybyste byl mým kamarádem, pokusil bych se Vám poradit, abyste s nějakým odborníkem řešil, proč jste frustrovaný z života a práce tak, že za svobodu považujete urážky pod rouškou anonymity. Protože jako kamarádovi by mi záleželo na tom, abyste tolik netrpěl. Je mi však jasné, že od pozéra, co se podpisuje, to budete považovat jedině za provokaci. Tak to píšu spíš pro ostatní, které podobnými potížemi mohou také trpět, a možná příspěvek neadresný vůči nim, jim pomůže.