Sháním malý rack za půl darma

Re:Sháním malý rack za půl darma
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 01:19:37 »
Upozorňuju, že Wift to řešil před dvěma a půl lety.

A moje aktuální zadání nezahrnuje prašnost ani teploty 40+.
Ano prach trochu pořešíte filtrem, ale ten pak musíte měnit...
Teplotám lze pomoct třeba tím, že sundáte kryt (a patrně odhalíte primární kondík open-frame napájecího zdroje, který na dotek pěkně kope). Nebo se vykašlete na záruku a přiděláte do toho krámu dovnitř ventilátor. Případně vyměníte původní vodnaté elyty a nahradíte je solid polymerem (akorát na primární stranu zdroje polymer nedáte, protože na tak vysoké napětí se nevyrábí). Nakonec i křemík mívá nějaký povolený rozsah provozních teplot. A tak podobně.

Nešel by ten Váš switch umístit někam o patro níž, kde je chládek a míň prachu, a do horkého prašného prostoru vytahat jenom UTP?

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 08:40:30 »

Nešel by ten Váš switch umístit někam o patro níž, kde je chládek a míň prachu, a do horkého prašného prostoru vytahat jenom UTP?

Bohužel právě ne :(

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 10:08:45 »
Je to na doma, má to být vyřešeno za málo až nula peněz?

Nebo je to do firmy / do průmyslu, peníze by se nakonec našly? Existují průmyslové switche - některé jsou na tom s teplem líp a některé hrají spíš na žebrované pozlátko...

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 17:20:04 »
Je to na doma, má to být vyřešeno za málo až nula peněz?

Varianta první - na doma.

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 22:50:27 »
Nějakým normálně koupeným malým rackem jsem to tenkrát nakonec vyřešil a umístění je trochu blbě v půdě, kde je v létě hic, ale nechal jsem tomu úplně otevřená záda, takže ve vlastní šťávě se to nepeče. Neměřil jsem zatím, jakej hic se tam v létě dá naměřit, možná bych tam mohl dát nějakou jednoduchou krabičku se záznamem teplot a pak to vyhodnotit. Naopak v zimě by tam mohlo být klidně i k té nule, to je zas druhý extrém. Ten barák je odizolovaný až níž, půdní prostor (navíc malý, dá se tam sednout do tursedu nebo kleknout) sám o sobě nic, co by připomínalo izolaci, nemá.