Ochrana koženky na sluchátkách

hknmtt

• 309
    • Zobrazit profil
Ochrana koženky na sluchátkách
« kdy: 22. 09. 2025, 20:25:15 »
Pouzivate nejake specialne pripravky na osetrenie kozenky na predlzenie zivnosti a zabraneniu odlupovania sa, primarne ak ide o sluchadla? Strasne ma stve, ked musim vyhodit plne funkcny hardware len preto, ze vyrobcovia pouzivaju umelinu vsade, ktora vydrzi taky rok a potom sa zacne lupat a skor ci neskor to dospeje do stadia nepouzitelnosti.

peete

Re:Ochrana koženky
« Odpověď #1 kdy: 22. 09. 2025, 20:47:54 »
Nasel jsem v Cine stejny rozmer nausniku a vymenil...

Re:Ochrana koženky
« Odpověď #2 kdy: 22. 09. 2025, 21:46:50 »
Preventivni ochranu kozenky jsem neresil, po jejich doziti jsem provedl nahradu nausniku aftermatker materialem pokrytym nejakou latkou - narozdil od kozenky to celkem i luftuje, takze v tom pres leto nejsou usi uplne zapareny.
Vlastne skoda, ze to s tou latkovinou vyrobce nedodaval rovnou, komfort je o parnik jinde.

Cili doporucuju se spis mrknout po aftermarket dilech (vc. ebay), na velkym mnozstvi (tuplem v kategorii nejakych lepsich) sluchatek to urcite bude k sehnani.

ajne

• 219
    • Zobrazit profil
Re:Ochrana koženky na sluchátkách
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 06:38:03 »
Žádné, stejně se to začne loupat. Buď to ručně oloupu úplně, někdy je pod tím použitelný materiál, nebo koupím nové náhradní náušníky. Zatím jsem vždy kupoval z Aliexpressu za zlomek ceny originálu, a zatím mám tu zkušenost, že to kolikrát vydrží déle, než ten originál.

Re:Ochrana koženky na sluchátkách
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 06:49:06 »
Žádné, stejně se to začne loupat. Buď to ručně oloupu úplně, někdy je pod tím použitelný materiál, nebo koupím nové náhradní náušníky. Zatím jsem vždy kupoval z Aliexpressu za zlomek ceny originálu, a zatím mám tu zkušenost, že to kolikrát vydrží déle, než ten originál.

Stejná zkušenost. Ten povrch není koženka, ale měkčené PVC, velmi pravděpodobně kurvítko. Popravdě... ono je nakonec asi jedině hygienické, občas náušníky vyměnit. Je to řekl bych menší problém, než vyměnit kabel.