Nééé, omylem jsem upravil nesprávný příspěvek z těch dvou - a omylem ho smazal
Jedine ten Google je ťažko sa zbaviť (keďže u mobilných telefónov to bez Google nejde).
Dá se, ale výběr smartphonů s zužuje na ty s rootem. Růžné aplikace nebudou fungovat, ale záleží na případu, co chce člověk používat (poslední módní trendy aplikace vs hledání alternativ na F-Droid)a jaký to bude diskomfort. někdy ani nepůjdou nainstalovat i když se je podaří získat z APK nebo Aurora Store
Netýká se to jen těchto sítí aplikací ale i třeba (google) účtu jako takového. Nejvíc mi pije krev dělání porad přes Google měět, kam už se nejde dostat bez google účtu (dřív myslím, že to šlo - teď jsem si hledal
info o tom, údajně to tedy jde za některých podmínek, nicméně poslední 2 roky to vždy chtělo login ), a zakládat nové google účty jde těžko, protože tam chtějí telefonní čísla (nejen?) na ověřovací SMS.
Pár účtů mám, ale nejde se mi to nich přihlásit, buď prý mám špatné zabezpečení prohlížeče(nebo prohlížeč není bezpečný - WTF) a nebo to chce nějak ověřit pravost účtu přes způsoby , přes který se nedostanu (na to číslo si vážně nevzpomenu abeztak už dávno nepřijíma SMS)
Co se stalo u těch turků s volbami, že je dohnala digitální stopa?
To dítě nejen ,že se nemůže rozhodnout, ale ani nerozumí, jaká digitální stopa o něm uniká (di cloudu nebo do hardisku úchylů) a co o něm "společnosti" sbírají. Ale bohužel nejen děti si to neuvědomují, jak nebezpečné je bez ošetřeného OS a ošetřeného browseru lézt pokřivený
internet plný reklam a slídících skriptů.
Vlastně ani ne nutně na internet, google zabudoval reklamy už do androidu.
Ale ani appky nejsou únikem, naopak jsou mnohem méně kontrolovatelné/zkoumatelné, co kam odesílají kvůli tomu, že nelze jednoduše se podívat na requesty
Přitom funkční, zadarmo a bezproblémové alternativy jsou dostupné na pohnutí prstem, jako jitsi třeba