Predtim nez emigruju na Západ - pěkná místa v ČR?

TomášV

Re:Predtim nez emigruju na Západ - pěkná místa v ČR?
« Odpověď #15 kdy: 22. 04. 2017, 14:05:15 »
Jediné pěkné místo, co mě napadá je, předtím něž emigruješ, letiště Ruzyň a pak hurá pryč.

.

« Odpověď #16 kdy: 22. 04. 2017, 14:08:55 »
V Albertě zavedla vláda ve školách zákaz používat slova jako otec a matka. Povolená slova jsou rodič (např. rodič jedna, rodič dva), pečovatel, partner.
To co píšete je samozřejmě lež. A ani mne to nepřekvapuje.
Jediné k čemu došlo (a to i v některých místech USA nebo třeba ve Francii), že po uzákonění homosexuálních svazků na školních formulářích nahradili slova otec a matka slovy rodič 1 a rodič 2, což je docela logické (a v kontextu dnešní společnosti, kdy i u nás velkou skupinu dětí vychovává třeba jenom matka).

O Canada!

« Odpověď #17 kdy: 22. 04. 2017, 14:33:20 »
V Albertě zavedla vláda ve školách zákaz používat slova jako otec a matka. Povolená slova jsou rodič (např. rodič jedna, rodič dva), pečovatel, partner.

V Kanadě komunismus neměli a zřejmě právě proto je to dneska větší komunistán, než Česko.
Jedna věc mi není jasná: jak tohle souvisí s komunisty? Protože tohle neodpovídá žádnému komunistovi/příznivci komunistů co jsem kdy viděl, slyšel nebo o kterém jsem četl. Doktrínu "čím hůře, tím lépe, zvlášť v kapitalistické cizině" samozřejmě nepočítám.

Podobná otázka by asi směřovala na prevalenci protestantů ve "Středomoří", ale to je asi zbytečné.

Nazývám jednu levicovou, svobodu omezující ideologii (progresivismus) jako jinou levicovou, svobodu omezující ideologii (komunismus).
Ty ideologie mají sice jiná východiska a opírají se o jiné společenské třídy, ale taky mají mnoho společného. Mladí příznivci progresivismu se svým pohledem, přístupem a přesvědčeností o své pravdě velmi podobají mladým komunistům třeba ve 20. a 30. tech 20. století. Nesmíte si pod slovem komunista představovat pouze ty nařvané dědky, co tu vládli a co si možná pamatujete.

O Canada!

« Odpověď #18 kdy: 22. 04. 2017, 14:46:39 »
To co píšete je samozřejmě lež. A ani mne to nepřekvapuje.
Jediné k čemu došlo (a to i v některých místech USA nebo třeba ve Francii), že po uzákonění homosexuálních svazků na školních formulářích nahradili slova otec a matka slovy rodič 1 a rodič 2, což je docela logické (a v kontextu dnešní společnosti, kdy i u nás velkou skupinu dětí vychovává třeba jenom matka).

https://education.alberta.ca/media/1626737/91383-attachment-1-guidelines-final.pdf
School forms, websites, letters, and other communications use non-gendered and inclusive language (e.g., parents/guardians, caregivers, families, partners, “student” or “their” instead of Mr., Ms., Mrs., mother, father, him, her, etc.).”

Na formulářích + webových stránkách + dopisech + v další komunikaci. To je v tom předpisu zmíněno explicitně. Celý dokument se evidentně točí na tom, že staff uses inclusive and gender-neutral language. To je zatraceně dál, než pouze nějaké formuláře.

Frajer odvedle

« Odpověď #19 kdy: 22. 04. 2017, 14:49:09 »
No, moc konstruktivni kritiky jsem tady zatim neslysel, zatim to vypada spise jako: "Soundruzi a soudružky, byl jsem na tom Západě. A není to tam taková idylka! Na vlastní oči jsem viděl spát pod mostem lidi!"

Jestli se někdo ptá, co si člověk představuje pod pojmem pěkné město, tak to je fakt bída. Kdo ví, ten hned pochopí na co se ptám. Tak např Vancouver:

Frajer odvedle

« Odpověď #20 kdy: 22. 04. 2017, 15:03:15 »
Podlě mě, bydlení na novém místě v západní Evropě přestává mít smysl. Je tam přelidněno. Kanada, to je budoucnost! Obrovská země, minimální osídlení, nedotknutá příroda. A jsem rád, že tam nevládnou nacionalisti, protože bych se tam nedostal. To, že jsou tam muslimové a lidi všech kultur je mi jedno, je to nové místo na světě, kde nezáleží na tom, jaké národnosti kdo je, jsou tam všmožné a jsem za to rád, že se na mě někdo nebude dívat skrz prsty, jako na dalšího přistěhovalce z východní Evropy. Navíc nepřijímájí každého čmouda jako pošahaní Evropani.

Pěkné holky jsou mezi na celém světě a nemusí to být bělošky!

Frajer odvedle

« Odpověď #21 kdy: 22. 04. 2017, 15:05:50 »
A že se tam nemůžeš vyřvat veřejně na cigány jako u nás? A co ti vadí na cigánech? Bordel a dávky. Tak a teď mi ukaž ten bordel a dávky v Kanadě, protože pochybuju, že tam cigoši zakládají kolonie jako u nás a zevlujou na úřadu práce pod vlajkou ČSSD a KDU pošahanců.

Ivan Nový

« Odpověď #22 kdy: 22. 04. 2017, 15:08:28 »
Kanada je taky komunistán. Západní Evropa brzy bude Chalifát. Jedině USA a Středomoří je možná záchrana evropské protestantské technologické civilizace.

Pokud se ale necháte koupit za peníze jako zaměstnanec, není vám pomoci.

Jinak Česko je daleko rozvinutější než Kanada. To poznáte, až tam budete.
Novy - ty hovado jedno - ja ti dam evropskou protestantskou technologickou spolecnost až ti bude zle!

Nositelem je už dnes jen USA a Střední Evropa. Jinde to jde do kopru, neodvolatelně. V Německu, ve Francii, Švédsku, Itálii. Ty si mezi sebe rozdělí Čína a Rusko.

Ivan Nový

« Odpověď #23 kdy: 22. 04. 2017, 15:10:13 »
Podlě mě, bydlení na novém místě v západní Evropě přestává mít smysl. Je tam přelidněno. Kanada, to je budoucnost! Obrovská země, minimální osídlení, nedotknutá příroda. A jsem rád, že tam nevládnou nacionalisti, protože bych se tam nedostal. To, že jsou tam muslimové a lidi všech kultur je mi jedno, je to nové místo na světě, kde nezáleží na tom, jaké národnosti kdo je, jsou tam všmožné a jsem za to rád, že se na mě někdo nebude dívat skrz prsty, jako na dalšího přistěhovalce z východní Evropy. Navíc nepřijímájí každého čmouda jako pošahaní Evropani.

Pěkné holky jsou mezi na celém světě a nemusí to být bělošky!

Svatá prostoto :-)))

Frajer odvedle

« Odpověď #24 kdy: 22. 04. 2017, 15:10:38 »
Akorát koho bych hnal, tak jsou Indové! Indickou sebranku nechci v práci nikdy vidět! Ti ať jsou raději na těch dávkách a do ničeho nestrkají pazoury, protože nadělají víc škody než užitku!

YF

« Odpověď #25 kdy: 22. 04. 2017, 15:15:28 »
Nevim proc si skrtnul to brno jako - kdyz se odstehujes do brna tak to je to samy jako kdybys emigroval a zabijes tím dve mouchy jednou ranou

Ivan Nový

« Odpověď #26 kdy: 22. 04. 2017, 15:23:08 »

V Kanadě komunismus neměli a zřejmě právě proto je to dneska větší komunistán, než Česko.
Jedna věc mi není jasná: jak tohle souvisí s komunisty? Protože tohle neodpovídá žádnému komunistovi/příznivci komunistů co jsem kdy viděl, slyšel nebo o kterém jsem četl. Doktrínu "čím hůře, tím lépe, zvlášť v kapitalistické cizině" samozřejmě nepočítám.

Podobná otázka by asi směřovala na prevalenci protestantů ve "Středomoří", ale to je asi zbytečné.

Komunismus není ideologie, to je stav duše.

Jinak jedině protestantská kultura může rozvíjet technologickou civilizaci založenou na inovacích, protože všechny ostatní kultury, co jich v historii bylo, měli spíše silné tendence technologické inovace potírat. A ve Středomoří proto, protože jedině zde zůstalo dost vnitřně svobodných lidí a protestantská kultura zde byla přítomná, i to Polsko bylo ve svých největších dobách protestantské, katolické až později, když už ztratili vlastní stát.

Jinak první protestanské hnutí začalo u nás s Janem Husem. A taky se hned projevilo technologicky, inovacemi tehdejší válečné taktiky, díky kterému bylo velice úspěšné.

Prostě síla toho, kdy každý o pravdě přemýšlí sám za sebe, bez ohledu na nějaký závazný oficiální výklad, je velká. Vždy to vede na technologickou civilizaci, která před lidstvem otvírá nové možnosti.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 22. 04. 2017, 15:30:38 »
Jsou v ČR nějaká pěkná města, kde není nouze o dobře placenou práci v IT? Škrtám Brno, Ostravu a Prahu; Olomouc jde ale problém je s prací. Co nějaká jiná?

Než začnu vážně uvažovat o zdrhnutí z komunistánu pryć, ideálně do Kanady, tak mě napadlo se trochu zamyslet, jestli přecijenom se zde někde nedá bydlet, žít a pracovat na nějakém pěkném místě i jinak, než jako pošťák.
Ano, nejpěknější je Jablunkov. O práci není nouze, ale nejlepší je podnikat, nejlépe chovat ovce, neboť - jak všichni vědí - "gdo mo owce, tyn mo co chce" (ano, tak se tu opravud hovoří, a ne, není to polština).

« Odpověď #28 kdy: 22. 04. 2017, 15:48:50 »
No, jsou různě možnosti jak reagovat na šlápnutí do hovna, a jednou z nich je to pořádně rozmazávat :-)
A ve Středomoří proto, protože jedině zde zůstalo dost vnitřně svobodných lidí a protestantská kultura zde byla přítomná,
A kde nejvíc? Řecko? Španělsko? Turecko? Lybie? Sýrie? Itálie?
Nebo Francie, tam se hodně protestuje. I když v Palestině také...

i to Polsko bylo ve svých největších dobách protestantské, katolické až později, když už ztratili vlastní stát.
Aha, na středozemní Polsko jsem zapomněl. Ale přidal bych ještě Rakousko.

YF

« Odpověď #29 kdy: 22. 04. 2017, 15:51:18 »
No, jsou různě možnosti jak reagovat na šlápnutí do hovna, a jednou z nich je to pořádně rozmazávat :-)
tak tos napsal moc hezky! porad sem premyslel co mi diskuse na rootu pripominaj - a je to presne tohle! uplnej AHA efekt! diky